Σεισμός στην Κρήτη: Να μην μπουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους έστω κι αν έχουν μικρές ρωγμές

Να μην μπουν στα σπίτια τους, αν τα κτίρια έχουν έστω και μικρές ρωγμές, κάλεσε τους κατοίκους σε Καστέλι και ενδεχομένως στο Ηράκλειο ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας λόγο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ο ίδιος, παράλληλα, έκανε λόγο και για ζημιές σε παλαιά κτίρια και κατοικίες από τον ισχυρό που σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου .
Ο ίδιος ζήτησε ακόμα από όλους να είναι σε ετοιμότητα για τουλάχιστον 48 ώρες στην περιοχή, καθώς θα υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί.
«Κατά την άποψή μου ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς αυτή η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από τον Απρίλιο με εκατοντάδες μικρούς σεισμούς εντάσεως από 3 έως 4,7 Ρίχτερ», ανέφερε ο κ. Γκανάς.
Συναγερμός στο Καστελόριζο: Περίεργες κινήσεις Τούρκων - Δύο συλλήψεις
Mega deal 5 δισ. με Γαλλία: 3 φρεγάτες Belharra, 3 κορβέτες Gowind - Ιστορική αμυντική συμφωνία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
