MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ζωγράφου: Ταξί έπεσε σε απορριμματοφόρο και τραυματίστηκε υπάλληλος - «Ήταν σε κατάσταση μέθης» καταγγέλλει αντιδήμαρχοςΤουρκικός αντιπολιτευόμενος Τύπος: «Ο Ερντογάν γιορτάζει για τη σφαγή των Τούρκων από την Ελλάδα»Λαρισαίοι επιβάτες μήνυσαν τουριστικό πρακτορείο για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία - Τι ζητούνΠούλμαν ακινητοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων
Homepage |   Ελλάδα   |   29.09.2021 15:57
Τίμος Φακαλής
Τίμος Φακαλής

Συντάκτης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η Κεραμέως

επόμενο άρθροnext-article
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα σοβαρά επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμό μαθητών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 23 προσαγωγές εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να μπουν στο σχολείο και βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια.

Οργή Κεραμέως: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια

 

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ανέφερε ότι: «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

«Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης. Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Τα επεισόδια που ξεκίνησαν πάλι σήμερα το πρωί προκάλεσα την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ καθώς έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών, σε απάντηση της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχτηκαν από κουκουλοφόρους. Οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος είχε πάνω του κόφτη».

Άγρια επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ

ΕΛΛΑΔΑ29.09.2021 09:02
Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το σχολείο στη Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το σχολείο στη Σταυρούπολη

Η παρέμβαση της υπουργού Παιδείας έρχεται έπειτα από τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα άγριων επεισοδίων έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Δύο μαθητές καταγγέλλουν πως δέχτηκαν μπούλινγκ από συμμαθητές τους όταν διαφώνησαν μαζί τους. Στο μεταξύ, μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο απ' αυτούς τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.  Μια κοπέλα δέχτηκε απειλές και της τράβηξαν τα μαλλιά. Το ίδιο συνέβη και με ένα παιδί της Γ' Λυκείου. Οι δύο μαθητές δήλωσαν πως οι κουκουλοφόροι είναι μαθητές οι οποίοι συνεπικουρούνται από εξωσχολικούς.  Η Σίσσυ Πολυκάρπου από την 5η ΕΛΜΕ δήλωσε πως οι επιτιθέμενοι χτύπησαν μια κοπέλα του 15μελούς επειδή διαφωνούσε με τις απόψεις τους.

243026688_542365846849083_3237428832057054485_n.jpg
ethnos.gr
ph.jpg
ethnos.gr
243029688_583278236051224_3633778685648912028_n.jpg
Ethnos.gr/Τίμος Φακαλής

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών, με τον προαύλιο χώρο του σχολείου να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Πρόκειται επί της ουσίας για επανάληψη των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν και πάλι έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι αστυνομικοί έκαναν φραγμό γύρω από το σχολείο ώστε να μην πλησιάσουν εκ νέου οι συγκεντρωμένοι φοιτητές

ΕΛΛΑΔΑ28.09.2021 09:17
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στη Σταυρούπολη - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στη Σταυρούπολη - Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές

Τι δηλώνουν πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο

Mιλώντας για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή, πολίτης που συμμετείχε στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις δήλωσε: «Σήμερα μέλη της ΚΝΕ, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς της πόλης, εκπαιδευτικοί, άλλοι φορείς του εργατικού κινήματος της Κεντρικής Μακεδονίας ήμασταν από το πρωί έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης προκειμένου να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους μαθητές των σχολείων που βίωσαν τραγικές στιγμές όταν ακροδεξιά φασιστικά χουλιγκάνικα εξαπέλυσαν επίθεση μέσα από το σχολείο σε φοιητητική διαδήλωση που γινόταν.

Το πιο τραγικό περιστατικό έγινε σήμερα με το σκηνικό επίθεσης που στήθηκε με αρκετές βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στα χέρια. Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν τους επιτιθέμενους, ψέκασαν τους διαδηλωτές, έκλεισαν τον δρόμο ενώ μεγάλη ευθύνη έχει και η διεύθυνση του σχολείου η οποία δεν κατονομάζει ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά. Ο ελληνικός λαός όμως πρέπει να ξέρει. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί ο κάθε χώρος δουλειάς. Ο λαός έχει δύναμη». 

Ηλιόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης η έκρηξη νεοναζιστικής βίας

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζει ότι «με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει το Λύκειο σε πεδίο μάχης» και κατηγορεί την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχει «τεράστιες ευθύνες για την έκρηξη νεοναζιστικής βίας». Παράλληλα, αναφέρει ότι τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας «παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο».

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ. 

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για ποιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο.  Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω»!

ΚΚΕ: Εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων

«Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων με ξύλα, λοστάρια, πέτρες, ακόμα και βόμβες μολότοφ, μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενάντια σε γονείς, μαθητές και φοιτητές», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση της αστυνομίας, λέγοντας ότι «την ώρα της επίθεσης των φασιστικών ομάδων οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές και έκαναν πλάτη στις φασιστικές δυνάμεις», και καταλογίζει ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί, όπως τονίζει, «με την ανοχή τους το σχολείο μετατράπηκε σε ορμητήριο των φασιστών με τους μαθητές που πήγαν το πρωί να κάνουν το μάθημά τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο».

Το ΚΚΕ ζητάει από την κυβέρνηση «να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της» και καλεί στο συλλαλητήριο που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς, το απόγευμα, στην πλατεία Τερψιθέας.

 

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Αλλαγή συσχετισμών με Τουρκία ή κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το σχολείο στη Σταυρούπολη

«Σαρώνονται» οι Διοικητές Νοσοκομείων με νέα αξιολόγηση – Πώς το επιτελικό κράτος «φρενάρει» τις απομακρύνσεις

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Μια ανάσα από το «κόκκινο» - Κοντά σε μίνι lockdown

Τα «απόνερα» της πανδημίας: Αυξήθηκαν κατάθλιψη και άγχος – Τι λέει ο πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στο ethnos.gr

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Θεσσαλονίκη
  • επεισόδια
  • Νίκη Κεραμέως
  • Σταυρούπολη
  • ΕΠΑΛ
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.03.2023 08:00
Γραφεία: Ράλι στα ενοίκια έως 35€/τ.μ. για τα νεόδμητα, φρένο για τα παλιά - Ο ρόλος του Airbnb
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.03.2023 05:43
Eurobank: Δύο αγωγές σε Ν. Παπαθανάση για μεταβίβαση περιουσίας - Το ποσό που έχει εισπραχθεί
MENSHOUSE
Γλυκαίνει 61 χώρες, σε 5 ηπείρους: Η ελληνική εταιρία- πρότυπο με το προϊόν που μάταια προσπάθησαν πολλοί να αντιγράψουν
MENSHOUSE
Φάκελος «Κωνσταντέλιας»: Η Μίλαν (δεν) μπορεί να περιμένει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
27-03-2023 11:05
Τέμπη: 90χρονος υπέβαλε μήνυση γιατί του… «πάτησαν» το χωράφι κατά τις επιχειρήσεις μετά την τραγωδία - Το ποσό που ζητεί
02
27.03.2023 12:10
Παραιτούνται όλοι οι καθηγητές της Γεωπονικής στα Ιωάννινα - «Απαλλάσσουμε το Δημόσιο από το κόστος μισθοδοσίας μας»
03
27.03.2023 12:55
Θανατηφόρο τροχαίο στο Λαγονήσι: Νεκρός 66χρονος - Ήταν διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ
04
27.03.2023 09:21
Πούλμαν ακινητοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων
05
27.03.2023 11:14
Ξυλοκόπησαν γνωστό τράπερ έξω από σινεμά - Στο «φως» βίντεο ντοκουμέντο

POPULAR VIDEOS

Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 14:18
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
Ώρα Ελλάδος 27/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 09:59
Ώρα Ελλάδος 27/03/2023
Οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν… λαμπάδες
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 07:53
Οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν… λαμπάδες
Καιρός 18/01/2022: Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Ώρα Ελλάδος... | 18.01.2022 06:47
Καιρός 18/01/2022: Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Πόσες μέρες άδεια δικαιούστε – Πως υπολογίζεται το επίδομα
Τώρα ό,τι... | 09.07.2022 07:11
Πόσες μέρες άδεια δικαιούστε – Πως υπολογίζεται το επίδομα