Γεωργαντάς: Χωρίς ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη υπήρξε μεγάλη κινητικότητα για το εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού αφού σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά την Τετάρτη είχαμε 27.000 ραντεβού ενώ συνολικά το τριήμερο 60.000.
«Το 90% όσων βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, είναι καταλυτικό αυτό. Αυτοί που είναι απόλυτα αρνητικοί είναι πολύ μικρό το ποσοστό», σημείωσε στο «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του Open. Εξήγησε πως με ένα στόχο 20.000 εμβολιασμών την ημέρα σε ένα μήνα θα έχουμε περίπου μισό εκατομμύριο εμβολιασμένους.
«Μέσα στις δράσεις των επομένων ημερών θα είναι και η αποστολή μηνυμάτων. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο υγείας», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.
Για όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση σημείωσε πως έλαβαν ένα sms για προτεινόμενο ραντεβού. Τα σχετικά μηνύματα εστάλησαν σε 400.000 άτομα.
«Θα γίνει υπόμνηση στον κόσμο. Είναι μία απλή υπόμνηση γίνεται παντού στον κόσμο, είναι στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων», ανέφερε.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης
Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης, θα τοποθετηθεί η επιστημονική κοινότητα».
«Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης. Το υπουργείο υγείας θα αποφασίσει σε ποιους θα σταλούν τα sms», ανέφερε.
Έφεση για την προφυλάκισή του καταθέτει ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» - Σε ποιους ρίχνει τις ευθύνες για τη φονική έκρηξη
Ορίστηκαν οι πρώτες εκταφές θυμάτων των Τεμπών - Με προσφυγές απαντούν οι γονείς
Σύλληψη «βόμβα» για την υπόθεση Έπσταϊν - Υπό κράτηση ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Σοκαριστικές εικόνες από τη σύλληψη του Σάια ΛαΜπάφ - Άγριο ξύλο από παρευρισκόμενους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



