Ζάκυνθος: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο Ναυάγιο (vid)
Ποιες παρεμβάσεις προτείνει ο Ε. Λέκκας για να προφυλαχθούν οι ντόπιοι επισκέπτες αλλά και οι τουρίστες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αλλαγή όχι μόνο στην μορφολογία της παραλίας αλλά και στο χρώμα της θάλασσας στο Ναυάγιο, μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο, επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.
«Εκεί που τα νερά έχουν άσπρο χρώμα είναι από τα βράχια που έπεσαν μέσα στη θάλασσα λόγω των εκτεταμένων κατολισθήσεων» είπε ο κ. Λέκκας, κάτι που φαίνεται και σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Ο Ευθύμιος Λέκκας πρότεινε μια σειρά από παρεμβάσεις για να προφυλαχθούν και οι ντόπιοι επισκέπτες αλλά και οι τουρίστες που το επισκέπτονται και που -όπως είπε- ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
Μεταξύ αυτών είναι η οριοθέτηση ζωνών επισκεψιμότητας στην παραλία γύρω από το ναυάγιο και μόνο στις περιοχές που θα αποδεδειγμένα θα είναι ασφαλείς.
Άλλη πρόταση είναι, είπε ο κ. Λέκκας, οι τουρίστες να μην κάνουν μπάνιο στην παραλία αυτή αλλά απλά να αποβιβάζονται, να επισκέπτονται σε μικρές ομάδες το ναυάγιο και μετά να αποχωρούν.
Mε πληροφορίες από Imerazante.gr
Αντιπυρική περίοδος 2026: Αυτοί είναι οι εφιάλτες για Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Εθελοντές, Δήμους και πολίτες
Ελπίδα μέσα από το χάος: Πώς η σκοτεινή εποχή Τραμπ γεννά μια νέα παγκόσμια πολιτική τάξη
«Flight mode»: 37χρονος με μηχανή έτρεχε με 240 χλμ/ώρα και ανέβαζε τα βίντεο στα social media
Μια σπάνια ιστορία: Δίδυμες γεννήθηκαν με διαφορά λεπτών αλλά έχουν διαφορετικό πατέρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



