Μαρτυρία του Γιώργου Αμαραντίδη από την Τραπεζούντα: Στην Καλαμαριά όταν έπιανε μια φωτιά, καιγόταν δύο-τρεις οικογένειες, τέσσερις οικογένειες, πέντε οικογένειες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Μαχαιριά στην καρδιά αποτελεί κάθε μαρτυρία προσφύγων α’ γενιάς από τον Πόντο, τον Καύκασο, τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη και την Καππαδοκία που έφθασαν στην Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα, μετά τη Γενοκτονία. Τα λόγια τους, που έχουν διασωθεί μέσα από επιστημονικές καταγραφές ή από συγγενείς, περιγράφουν μόνο ένα μέρος όσων υπέφεραν, και αποκαλύπτουν πως αυτοί οι άνθρωποι κυνηγήθηκαν και στη μητέρα πατρίδα όσο κανείς άλλος.
Βέβαια, εάν είχες γνωστό, όπως λέει ο Γιώργος Αμαραντίδης πρόσφυγας από την Τραπεζούντα του Πόντου που βρήκε καταφύγιο στην Καλαμαριά, τα πράγματα γίνονταν λίγο καλύτερα!
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



