MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντούν κύκλοι του πατέρα Αντωνίου για τα μετρητά και τα ακίνητα - Ύποπτος για κακουργήματα με τη σύζυγό τουΑκίνητα: Μετά τις εκλογές όλες οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές - Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ«Το προλάβαμε το παιδί μας», λέει η μητέρα του 12χρονου για την υπόθεση ασέλγειας από τον αρχιμανδρίτη - Στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συσκευές τουΣυναγερμός στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»: Επιβάτης είχε κρύψει πιστόλι στη βαλίτσα τουΜίτας και Κατζουράκη στο OPEN: «Στόχος η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι»
Homepage |   Ελλάδα   |   13.12.2021 23:21 
Newsroom
Newsroom

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Προφυλακίστηκαν 3 από τους 11 για την απαγωγή του γυμνασιάρχη

επόμενο άρθροnext-article
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν - έπειτα από πολύωρη διαδικασία απολογίας - τρεις από τους έντεκα αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι οποίοι πριν από κάποιες μέρες πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 13.12.2021 10:46
Γεωργιάδης για Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Άλλο στολές, άλλο απαγωγές - Σχεδόν τρομοκρατική οργάνωση
Ελλάδα | 13.12.2021 08:14
Απαγωγή γυμνασιάρχη στην Πιερία: Στον ανακριτή οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Τι δήλωσε ο διευθυντής
Ελλάδα | 13.12.2021 10:14 
Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ο γυμνασιάρχης περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη «σύλληψή» του - «Με έδεσαν πισθάγκωνα»

Ο γυμνασιάρχης περιγράφει τη «σύλληψή» του

Τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» του από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «θεματοφύλακες του Συντάγματος» περιέγραψε ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας κ. Διονύσης Χατζής λέγοντας πως τον έδεσαν πισθάγκωνα σα να ήταν μια πραγματική σύλληψη από την Αστυνομία.

«Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν. Μεταξύ τους συζητάνε 'ποιος είναι αυτός', 'είναι ο Xατζής;'. Με ρωτάνε 'Είσαι ο Χατζής;'. Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα μου λέει συλλαμβάνεσαι. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει γιατί βασανίζετε τα παιδιά. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη. Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν λέει στον άλλο βγάλε τις χειροπέδες. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου», είπε σε δημοσιογράφος.

«Πισθάγκωνα, όπως συλλαμβάνει η αστυνομία. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Διονύσης Χατζής.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Για το περιστατικό στην Πιερία με τη «σύλληψη» Γυμνασιάρχη από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μίλησε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο Αντώνης Γιοβανόπουλος, εκπαιδευτικός και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
Όπως είπε του έβαλαν χειροπέδες και ο άνθρωπος πονούσε και φώναζε.

 

«Αυτός βάζει δηλητήρια στη μύτη των παιδιών μας, μου απαντούσαν», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και τόνισε πως αρχικά ήταν 4-6 άτομα. Όπως εξήγησε τους ακολούθησε με το αμάξι ενώ είπε πως οι δράστες έκαναν κεφαλοκλείδωμα και μάτωσαν τα χέρια του γυμνασιάρχη.
«Αυτοί που ήταν στο συμβάν ήταν άγνωστοι. Εγώ προσωπικά δεν αναγνώρισα κανένα τους. (Η τοπική κοινωνία) είναι σοκαρισμένη. Είναι κάτι το οποίο δεν το περίμενε κανείς. Δηλαδή οι γονείς στο σχολείο το δικό μας - γιατί κάποια στιγμή πήγα στην υπηρεσία μου μετά τις καταθέσεις και όλα αυτά τα τυπικά - όταν σχολούσαμε οι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους, τους λέω 'κανονίστε να μην έρθει και η δικιά μας σειρά'. Ήταν λίγο εξαγριωμένοι. Λένε: 'Ας τολμήσουν να έρθουν προς τα εδώ'. Γιατί τους είπα: 'Παιδιά έχουν σταμπάρει και μένα'», είπε στο Open.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 10.12.2021 16:31
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Για κακούργημα οι 11 που συμμετείχαν στην αρπαγή διευθυντή σχολείου στην Πιερία
Ελλάδα | 10.12.2021 19:54 
Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ντοκουμέντο από την απαγωγή - Το προφίλ των δραστών και η κατάθεση του καθηγητή
Ελλάδα | 10.12.2021 23:00 
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ - Σοκαριστικές μαρτυρίες από την απαγωγή

«Δεν είχαν παιδιά στο σχολείο αυτοί, νομίζω. Άκουσα, χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιότητα η μία κυρία είχε παιδί στο σχολείο. Έτσι έχω ακούσει. Δεν την ξέρω την κυρία», ανέφερε στη συνέχεια.

Αποκάλυψη για «Θεματοφύλακες» Πιερίας: Είχαν επιτεθεί άλλες 3 φορές στο σχολείο

Δεν ήταν η μοναδική επίθεση που είχαν κάνει πρόσφατα οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» σε σχολείο στην Πιερία. Όπως αποκάλυψε το OPEN και ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης είχαν ξαναχτυπήσει το ίδιο σχολείο.

Όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου, που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο όπου έγινε η απαγωγή, έχουν σημειωθεί άλλα 3 παρόμοια επεισόδια με τους τραμπούκους. Οι διευθυντές των Γυμνασίου και Λυκείου, είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποβάλλουν επωνύμως μηνύσεις οι οποίοι είχαν κατατρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκαϊτατζή, διευθυντή του Λυκείου στο Αιγίνιο Πιερίας «είχαμε επεισόδια τουλάχιστον τρεις φορές. Ένα στις 2 Νοεμβρίου, ένα στις 24 Νοεμβρίου και ένα στις 25. Εισβολή στο σχολείο, ύβρεις, απειλές εναντίον μου και εναντίον του προσωπικού. Από τις φωνές βγήκαν τα παιδιά από τις τάξεις».

 

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος τους

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, Βασίλη Νουλέζα, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», υπογράμμισε ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Επιπλέον, ο κ. Νουλέζας επισήμανε ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, αλλά είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι υποστηρικτές των Θεματοφυλάκων, που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, υποστήριξαν ότι οι κατηγορούμενοι «δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή».

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • εισαγγελέας
  • Πιερία
  • προφυλάκιση
  • απαγωγή
  • γυμνασιάρχης
  • Θεματοφύλακες του Συντάγματος
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 04.06.2023 08:45
ΕΨΑ: Από τον… Ελευθέριο Βενιζέλο στον Νίκο Καραμούζη - Το turnaround story της εταιρείας
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 04.06.2023 07:15
Σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση: Παγίδες και μυστικά για χιλιάδες εργαζόμενους που αλλάζουν δουλειά - Παραδείγματα
MENSHOUSE
Το ανακαλύψαμε 30 χρόνια μετά: Το απροκάλυπτο «ψέμα» της σειράς Mr. Bean που 99 στους 100 πιστεύουμε ακόμα
MENSHOUSE
Newsroom Τουριστικό «χαστούκι» -20%: Την πάτησε για τα καλά φέτος η Μύκονος…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
02-06-2023 20:15
«Μπες και θα παίρνεις ένα χιλιαρικάκι»: Πώς προσπαθούσε ο αστυνομικός να μπλέξει συναδέλφους του στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
02
04.06.2023 08:23
Πανικός σε πτήση από Παρίσι με προορισμό την Αθήνα: Επιβάτης έσπρωχνε και πετούσε φαγητά - Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας
03
04.06.2023 11:13
«Το προλάβαμε το παιδί μας», λέει η μητέρα του 12χρονου για την υπόθεση ασέλγειας από τον αρχιμανδρίτη - Στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συσκευές του
04
04.06.2023 06:41
Αντιδράσεις μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους της ΡΑΣ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου - Από... κόσκινο η εκπαίδευση σταθμαρχών και η υπερεργασία
05
04.06.2023 08:37
Πανικός εν κινήσει: Φωτιά σε λεωφορείο με τουρίστες στην Εύβοια

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 03/06/2023
Κεντρικό... | 03.06.2023 20:01
Κεντρικό δελτίο 03/06/2023
Νέο τρικ Κασιδιάρη: Κατεβαίνει στις εκλογές με συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 03.06.2023 20:13
Νέο τρικ Κασιδιάρη: Κατεβαίνει στις εκλογές με συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων
Μόσχα: 7 νεκροί σε ένα 24ωρο στο Μπέλγκοροντ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 03.06.2023 21:16
Μόσχα: 7 νεκροί σε ένα 24ωρο στο Μπέλγκοροντ
Αθλητικό δελτίο 03/06/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 03.06.2023 19:50
Αθλητικό δελτίο 03/06/2023
«Πατριωτικός συνασπισμός» στα δεξιά της… δεξιάς
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.06.2023 19:29
«Πατριωτικός συνασπισμός» στα δεξιά της… δεξιάς