Φολέγανδρος: Ναυάγησε βάρκα με μετανάστες – Δεκάδες αγνοούμενοι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συναγερμός έχει σημάνει στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φολεγάνδρου, έπειτα από ναυάγιο βάρκας με μετανάστες.
Στις έρευνες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τρία πλωτά σκάφη, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροπλάνο C-130, πέντε παραπλέοντα και τρία ιδιωτικά σκάφη.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 12 αλλοδαποί από σκάφη του Λιμενικού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Θήρα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Κάποιοι εξ αυτών θα νοσηλευθούν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα (άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για 50), παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Τα τρία νέα μέτρα για τους αγρότες που ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης - «Είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε»
Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»
Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο
Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



