Τραγωδία στα Αντικύθηρα: Στους 11 οι νεκροί από την προσάραξη σκάφους με μετανάστες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο λιμάνι του Πειραιά θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, οι 90 διασωθέντες μετανάστες (52 άνδρες, 11 γυναίκες και 27 ανήλικοι) που απεγκλωβίστηκαν από τη νησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα εκ των επιβαινόντων του σκάφους (9 γυναίκες και 2 άνδρες).
Οι σοροί των μεταναστών περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού με τη βοήθεια υποβρύχιας έρευνας από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε εντός του ιστιοφόρου που βρίσκεται βυθισμένο στο σημείο της προσάραξης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές.
Χιλιάδες κόσμου στη Νίκαια για το τελευταίο χειροκρότημα στον Γιώργο Μαζωνάκη - Στις 13:00 η κηδεία
Δραπέτης ο Αλκέτ Ριζάι: Δεν επέστρεψε στη φυλακή - Τι τον συνδέει με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο
«Κάναμε ΚΑΡΠΑ 1 ώρα και 20 λεπτά»: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον θάνατο της γυναίκας στην Αίγινα - Συγκλονιστικό βίντεο
«Ο χάρτης της κατοχής»: Πώς ο τουρκικός Τύπος υποδέχτηκε τον Μητσοτάκη στο Καστελόριζο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




