Κορονοϊός - Τζανάκης: Πρόβλεψη για έως 13.000 κρούσματα ημερησίως - Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εκτίμηση για 12.000 έως 13.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στη σκιά της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον κι ενώ από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύουν νέα μέτρα.
Κορονοϊός: Ανησυχία Τζανάκη για την υψηλή θετικότητα
Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασιάσει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι τζούφια, δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.
Έαν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.
Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.
Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή
Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



