Μενεμέν, η στραπατσάδα της Μικράς Ασίας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Και η Μικρά Ασία έχει τη στραπατσάδα της! Η μενεμέν, έχει πάρει το όνομά της της από την αγαπημένη πόλη της Μικράς Ασίας, τη Μενεμένη. Είναι ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να σταθεί επάξια στο τραπέζι του πρωινού, ειδικά εάν το συνοδέψετε με ένα αλλαντικό ή κάποιο τυρί που σας αρέσει.
Η μενεμέν που προτείνουν σήμερα, οι «Μαγειρικοί διάλογοι» θα σας χορτάσει, χωρίς να σας κουράσει η προετοιμασία της.
- 4 αυγά
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ αλάτι
- 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ πιπέρι μαύρο
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Πηγή: Pontosnews
Διαβάστε ακόμη
Μπλόκο από Άρειο Πάγο σε κάθοδο Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές – Ποιά άλλα κόμματα «κόπηκαν», ποια κατεβαίνουν
Αυτό είναι το κομβόι με τα πολεμοφόδια των χούλιγκαν: Πώς έφτασε μέχρι το γήπεδο στου Ρέντη
Σάλος και οργή για τις μπουνιές στη Βουλή: Αμετανόητος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου - Τι ισχυρίζεται
Συνεχίζεται ο σάλος με τον Μπάλντουιν: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με ακτιβίστρια έξω από καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr