ΑΠΘ: Νέα διαμαρτυρία φοιτητών κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας - Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη στο Βιολογικό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι και φεμινιστικές συλλογικότητες και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωσή διαμαρτυρίας. Στις 11.00 το πρωί, φοιτητικοί σύλλογοι θα διαμαρτυρηθούν μπροστά από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.
Οι φοιτητές ζητούν να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Στις 19.30 το απόγευμα, φεμινιστικές συλλογικότητες, θα διαμαρτυρηθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου, κατά της έμφυλης βίας και της συγκάλυψης των βιασμών.
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν εκ νέου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά από ολιγοήμερη διακοπή, οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».
Οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα επεισόδια. Θα ακολουθήσουν, σε δεύτερο χρόνο, οι κύριες εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
«Νάρκη» το ενεργειακό για τα νοικοκυριά: Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό ραντεβού των 27
Η Γκιλφόιλ και τα αμείλικτα ερωτήματα της αμερικανικής στρατηγικής στην Ελλάδα
Ο Τραμπ παγώνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον Πούτιν
Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Κάποτε έδιναν χαστούκια σε υπουργούς, τώρα ένα βράδυ στα μπουζούκια και δρόμο…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




