Μάσκες τέλος από την 1η Ιουνίου: Σε ποιους χώρους δεν θα είναι υποχρεωτικές, πού θα πρέπει να τις φοράμε – Όλες οι αλλαγές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού, καταργείται από αύριο Τετάρτη, 1 Ιουνίου. Ωστόσο, η άρση της υποχρεωτικότητας, η οποία θα ισχύσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα ισχύει με ορισμένες εξαιρέσεις.
Από την Τετάρτη, επομένως, η μάσκα καταργείται στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.
Η χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.
Τι θα ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια
Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία - Πανεπιστήμια. Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες… στην τσέπη από 1/6, καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο στις εξετάσεις
Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.
- Αντιδράσεις για το ΟΑΚΑ: Το τεράστιο κόστος, η συντήρηση που έπρεπε να γίνει και τα ερωτηματικά για την ασφάλεια των 120.000 φιλάθλων στους πρόσφατους αγώνες
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: Ευρύ προβάδισμα για ΝΔ, αλλά και δυσαρέσκεια για τις φυσικές καταστροφές - Μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ο Κασσελάκης;
- Οργή στην Τουρκία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Γιοβάνοβιτς- Σπόραρ: Ο Μητσικώστας κάνει Καρβέλα στο νέο Mitsi Var πιο τέλεια κι απ’ τον ίδιο (Vid)
- Τα μαγειρευτά του θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη μαμά σου: Το μαγαζί που «προσκυνούν» όλοι οι εργαζόμενοι στα βόρεια

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr