Παρολίγον τραγωδία στην Αχαΐα: Μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πολύ κοντά από αλεξιπτωτιστές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία στα σύνορα Αχαΐας και Κορινθίας και πιο συγκεκριμένα στην πεδιάδα του Φενεού στις 22 Ιουνίου, όταν σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών διασταυρώθηκε διαγώνια με ανεμοπτεριστές που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Όπως μετέδωσε στο ΟPEN ο Νίκος Γιαπρακάς, ο σχηματισμός των πολεμικών αεροσκαφών προσέγγισε την περιοχή στις 12:57, και πέρασε κοντά από τους δύο αλεξιπτωτιστές, καθώς οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν γνώριζαν ότι υπάρχει αεραθλητική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο μέρος.
Σύμφωνα με το OPEN το ένα αεροσκάφος πέρασε από αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό. Ακόμα και από τα καυσαέρια των αεροπλάνων θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα για τους δύο ανεμοπτεριστές, ευτυχώς όμως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.
Οι πιλότοι επικοινώνησαν με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου, και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί κάποιο το σχέδιο αθλητικής δραστηριότητας στο σημείο όπως θα έπρεπε.
Η τακτική που φέρνει θύματα μετανάστες, οι βολικά απενεργοποιημένες κάμερες του Λιμενικού και το κακό τάιμινγκ του επιτελείου του Τσίπρα
Τέμπη: Αβεβαιότητα για την πυραντοχή των καθισμάτων των τρένων - Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς και πραγματογνώμονες
Διπλωματικό «σπριντ» δύο εβδομάδων - Η δύσκολη γεωπολιτική εξίσωση και οι κινήσεις της Αθήνας
Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - Ανεμοστρόβιλος στον Αφιώνα προκάλεσε ζημιές σε σπίτια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




