Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Ρένα Δούρου και άλλοι τέσσερις
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ξανά στο εδώλιο θα καθίσουν πέντε κατηγορούμενοι που απηλλάγησαν για τις πλημμύρες της Μάνδρας, ανάμεσά τους και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, όπως δείχνει η έφεση που άσκησε κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η εισαγγελία Πρωτοδικών. Με την πρωτόδικη απόφαση είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες κατά πλειοψηφία η τότε περιφερειάρχης και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι.
Η έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία, τα οποία θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί στο εφετείο.
Οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.
Στον αντίποδα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά περίπτωση και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 εως 6 ετων ,με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



