ΔΕΘ 2022: Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα γεράκια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Γεράκια, τα πτηνά σύμβολα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα φιλοξενηθούν φέτος στις εγκαταστάσεις της 86ης ΔΕΘ, ως φόρο τιμής στην Σαουδική Αραβία που είναι η τιμώμενη χώρα. Σύμφωνα με τον γερακάρη, Σταύρο Αθανασίου, πρόκειται για μία βαθιά ριζωμένη παράδοση που εκκινεί από την εποχή των Βεδουίνων και συνεχίζεται έως και σήμερα.
Τα πουλιά βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αίτημα της τιμώμενης χώρας, συνοδευόμενα από εξειδικευμένο κτηνίατρο του Βασιλικού Νοσοκομείου Γερακιών του Ντουμπάι και Εμιρατινό αρχιγερακάρη, ενώ η φιλοξενία τους στην 86η ΔΕΘ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.
Τα εκτρεφόμενα γεράκια συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα από την εθνική και διεθνή νομοθεσία έγγραφα και πιστοποιητικά και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο επισκέψιμο κλειστό χώρο της ΔΕΘ, επιτηρούμενα διαρκώς από εξειδικευμένο κτηνίατρο και συνοδευόμενα από μέλη της αποστολής της τιμώμενης χώρας.
Μάστιγα το burnout στο ΕΣΥ: Κι άλλοι γιατροί στο δρόμο της Δικαιοσύνης μετά τη δικαίωση συναδέλφου τους
Επεισόδιο Καρυστιανού με Πλακιά στη δίκη για τα Τέμπη: «Με σένα θα ασχολούμαι;»
Καύσωνας: Εγκύκλιος του υπ. Υγείας με μέτρα προφύλαξης – Τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας
Πέθανε ο Γουίλιαμ Γουίσερ: Ο άνθρωπος πίσω από τον «Εξολοθρευτή 2» που άφησε το δικό του αποτύπωμα στο Χόλιγουντ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



