Κρήτη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πρόστιμο 15.600 ευρώ στον 67χρονο που προκάλεσε ηλεκτροσόκ στον σκύλο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται, μετά από απόφαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο 67χρονος που προκάλεσε ηλεκτροσόκ με ηλεκτροφόρο κολάρο στον σκύλο του στην Κρήτη. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να κακοποιήσει το ζώο και ότι, για λόγους εκπαίδευσης, προμηθεύτηκε το ηλεκτρικό κολάρο από το διαδίκτυο.
Για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς κατηγορείται ο 67χρονος
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας του πολίτη, ο 67χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου το βράδυ της Παρασκευής (7/10), κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Νωρίτερα, είχε προβληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή βίντεο στο οποίο φαινόταν άτομο να έχει τοποθετήσει στο σκυλί συντροφιάς ηλεκτροφόρο κολάρο και να τού προκαλεί ηλεκτροσόκ.
Ο φερόμενος ως δράστης ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, η οποία και διαπίστωσε ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας για το ζώο, καθώς αυτό δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης, ούτε είχε βιβλιάριο υγείας. Σε βάρος του 67χρονου σχηματίστηκε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δικογραφία, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.600 ευρώ.
- «Φρένο» στις ανατιμήσεις σε 50 προϊόντα - Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους των προμηθευτών
- Σε οριακή κατάσταση το υγειονομικό προσωπικό: «Θερίζει» το burn out μετά την πανδημία - Ανησυχητικά τα αποτελέσματα μελέτης
- Δύο συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης - Τι βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων
- «Ό, τι αγαπώ» με τον Γιάννη Μπέζο: Αποσπάσματα από την πρεμιέρα - Ξεχωριστοί καλεσμένοι το Σάββατο στο OPEN
Το «τρύπιο» σκεπτικό του Τζαβέλλα για την κατασκοπεία και τις υποκλοπές, το άδειασμα του Μαρινάκη στον Άδωνι και το «πέσιμο» του Λοβέρδου στον Σκέρτσο
Ποια θέματα άναψαν… φωτιές στο γαλάζιο εσωτερικό - Κινήσεις της κυβέρνησης για να μη φουντώσει η εσωστρέφεια
Κοινωνικές δομές χωρίς «δίχτυ ασφαλείας»: Κίνδυνος για βρεφονηπιακή φροντίδα και 18.000 θέσεις εργασίας
Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τις 1.000 κάμερες επιτήρησης στους δρόμους - Μετ' εμποδίων η διαδικασία για τα λεωφορεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




