MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμεναΠρόταση μομφής: Η ώρα των αρχηγών – Σύγκρουση Μητσοτάκη και Τσίπρα με το βλέμμα στις εκλογέςΜείωση κλινικών, μετακίνηση προσωπικού, νέες μονάδες: Σαρωτικές αλλαγές στα νοσοκομεία – Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας«Φωτιές» στην Άγκυρα άναψε το βιβλίο του Πομπέο: Πώς θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν τις δυτικές επιθέσεις, στο δρόμο προς τις κάλπεςΣπουδαίος Τσιτσιπάς στο Australian Open - Έκλεισε θέση για τον δεύτερο τελικό Grand Slam στην καριέρα του
Homepage |   Ελλάδα   |   02.11.2022 22:29
Newsroom
Newsroom

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πώς οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του best seller συγγραφέα παιδικών βιβλίων

επόμενο άρθροnext-article
Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου/AΠΕ-ΜΠΕ
Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου/AΠΕ-ΜΠΕ

Σαν βόμβα ήρθε η είδηση ότι ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου, προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 02.11.2022 16:10
Ποιος είναι ο συγγραφέας, Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - Τι απαντούν οι εκδόσεις Καστανιώτη
Ελλάδα | 02.11.2022 21:29
Αναστέλλει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαθεοδώρου για βραβείο παιδικής λογοτεχνίας η εταιρεία συγγραφέων

Περίπου 100 βίντεο με υλικό από παιδιά κάτω των 12 ετών στην κατοχή του

Πρόκειται για συγγραφέα παιδικών βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας, ο οποίος ήταν συνεχώς ανάμεσα σε παιδιά, έκανε ομιλίες, διαλέξεις και, στην ουσία, μέσα από τα βιβλία του διαμόρφωνε ακόμα και παιδικές συνειδήσεις. Αυτό τον άνθρωπο συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφότου βρήκε, στην κατοχή του, περίπου 100 βίντεο με υλικό από παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, για να εντοπιστεί, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το πολύ εξειδικευμένο λογισμικό Child Protect, το οποίο χρησιμοποιείται ειδικά για τις περιπτώσεις παιδόφιλων. Μέσω του λογισμικού οι Αρχές εντόπισαν ό,τι υπάρχει κάποιος με το συγκεκριμένο στίγμα, έκαναν ταυτοποίηση, πήγαν στο σπίτι του, τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν και το υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ανακρίτρια στην οποία, μάλιστα, κατέθεσε ότι, όλο αυτό το υλικό ήταν στην κατοχή του γιατί ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά. Δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές με τις εξηγήσεις του και έχει προφυλακιστεί στην Τρίπολη.

Τι λέει στο ethnos.gr ο δικηγόρος του 

Ο δικηγόρος του συγγραφέα, Σταύρος Γεωργόπουλος, τόνισε στο ethnos.gr ότι δεν έγινε καμία καταγγελία σε βάρος του πελάτη του, αλλά συνελήφθη μετά από στοιχεία, που συγκέντρωσε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

Ο συγγραφέας υποστηρίζει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του πως «έκανε αναζητήσεις για να έχει στη διάθεση του πρωτογενές υλικό για ένα βιβλίο που έγραφε». 

Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Πρόκειται για συγγραφέα με μεγάλο έργο, με ορισμένα εκ των μυθιστορημάτων του να διδάσκονται σε πανεπιστημιακά τμήματα. Μάλιστα έχει βραβευθεί για το έργο του.

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχολική Παράσταση» βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Από τότε έως σήμερα γράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

Είχε βραβευτεί αρκετές φορές για τα βιβλία του. Μερικά από τα βραβεία του είναι:

  • Οι άρχοντες των σκουπιδιών - Βραβείο ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» 2013 στην κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
  • Ιπτάμενες σελίδες - Έπαινος Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου
  • Στη διαπασών - Κρατικό βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου 2010 - Βραβείο Περιοδικού «ΔΙΑΒΑΖΩ» 2010 για Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίου - Εύφημη Μνεία Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2008.

Εκδόσεις Καστανιώτη: «Διακόπτουμε κάθε μορφής συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου»

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

 

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης» αναφέρει η ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας-κακουργηματικού χαρακτήρα-σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ποιος είναι ο συγγραφέας που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - «Διακόψαμε κάθε συνεργασία», λένε οι εκδόσεις Καστανιώτη
  • Γιάννης Μάρκου: «Ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο» - Οι πρώτες δηλώσεις του επιχειρηματία μέσα από το νοσοκομείο
  • Προσωπικός γιατρός: Έρχονται νέες αλλαγές λόγω έλλειψης ειδικών γιατρών - Στροφή 180 μοιρών Πλεύρη
  • Τα τέσσερα βήματα προς την επενδυτική βαθμίδα
  • Η Adele αποκάλυψε πως τόσα χρόνια προφέρουμε το όνομά της λάθος
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • αστυνομία
  • σύλληψη
  • παιδική πορνογραφία
  • συγγραφέας
  • Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.01.2023 06:00
ΑΑΔΕ: Πατάει γκάζι στους e-πλειστηριασμούς ακινήτων - Ποια βγαίνουν στο «σφυρί»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.01.2023 03:00
Συντάξεις: Ερχεται νέα διπλή αύξηση τον Φεβρουάριο - Οι δικαιούχοι - Παραδείγματα
MENSHOUSE
Έκλεισε στόματα: Το νέο μπαλκόνι του ξενοδοχείου στη Συγγρού θα το ζήλευε και 5άστερο στο Μονακό (Pics)
MENSHOUSE
9/10 κάνουν 2 με 3 λάθη: Εσύ θα ξεπεράσεις το 8/10 στο κουίζ γεωγραφίας που λέει την αλήθεια για τις γνώσεις σου;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
26-01-2023 19:30
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λάρισα
02
27.01.2023 12:14
Έπεσε άνδρας από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
03
27.01.2023 12:39
«Είμαστε Τούρκοι εθνικιστές, έχουμε βάλει νάρκες στα νοσοκομεία σας, θα καταστρέψουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία» - Αυτό είναι το νέο email φάρσα
04
27.01.2023 09:23
Εξοργιστικές εικόνες στον Θέρμο: «Δεν μας ενημέρωσε κανείς», λέει ο δήμαρχος για τους μαθητές που πέρασαν από το «φουσκωμένο» ποτάμι
05
27.01.2023 08:40
Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν η ΟΠΚΕ μπαίνει στο σπίτι του αρχηγού της σπείρας που ρήμαζε σπίτια στον Ωρωπό

POPULAR VIDEOS

Ώρα Ελλάδος 27/01/2023
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 09:55
Ώρα Ελλάδος 27/01/2023
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.01.2023 19:41
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
Εφημερίδες 27/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 08:06
Εφημερίδες 27/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 09:37
Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά
Ο δήμαρχος Θέρμου για το περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 08:32
Ο δήμαρχος Θέρμου για το περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα