Ναύπακτος: Πέθανε ο τελευταίος Εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς - Ήταν 106 ετών
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Κατέληξε, σε ηλικία 106 ετών στη Ναύπακτο, ο Γεώργιος Γκίζας, ο τελευταίος εύζωνας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, που έγραψε σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών.
Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.
Το 2021 ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, τον είχε τιμήσει, κάτι που αναφέρει και σε ανάρτηση που έκανε για τον θάνατο του Γεώργιου Γκίζα:
Η ανάρτηση του δημάρχου:
«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον 106χρονο Γεώργιο Γκίζα, τον τελευταίο Εύζωνα του ηρωϊκού 2/39 Σ.Ε. του ελληνοϊταλικού μετώπου. Πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, τιμήσαμε στο πρόσωπό του τους Έλληνες αγωνιστές. Αιωνία του η μνήμη!».
Στην αντεπίθεση η ΕΕ κατά Τραμπ: Ετοιμάζει δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ ως αντίποινα
Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες
Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



