MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
«Τρέχουν» οι δικαστικές εξελίξεις για τα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τη μετάταξη του σταθμάρχηΣε τέσσερις άξονες οι έρευνες για τον καρδιοχειρουργό: «Δεν έχω 15 θανάτους παιδιών, είναι θέμα εκδίκησης», υποστηρίζειΑπόκοσμες εικόνες από το πράσινο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας - Η ουσία που έκανε το νερό να φωσφορίζει«Δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς ούτε εκείνη ότι έχει αλλεργία στο δηλητήριο» - Tι λέει η μητέρα της ερπετολόγου που την τσίμπησε οχιά
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Ελλάδα   |   30.11.2022 19:20
Τίμος Φακαλής
Τίμος Φακαλής

Συντάκτης

Θεσσαλονίκη: Βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα - Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

επόμενο άρθροnext-article
 

Να αναστείλει τις κινητοποιήσεις στον Τομέα Καθαριότητας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα από το απόγευμα να αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση του σωματείου τους οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αναστείλουν την αποχή τους και από το απόγευμα άρχισαν να βγαίνουν στο δρόμο για να μαζέψουν τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που έχει συσσωρευτεί στους κάδους.

Παρά την απόφαση των υπαλλήλων καθαριότητας η αγωγή που κατέθεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητώντας να κηρυχθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική εκδικάστηκε κανονικά και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.

Καθημερινά ο δήμος Θεσσαλονίκης συλλέγει 350 τόνους σκουπιδιών ενώ όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κωνσταντίνος Ιακώβου υπολογίζεται ότι στους δρόμους της πόλης στοιβάζονται 700 τόνοι σκουπιδιών.

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν τους χορηγήθηκαν. Ζητούν, παράλληλα, άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων και νυχτερινών και επανακαθορισμό των προγραμμάτων εργασίας για Σάββατο-Κυριακή. Για τους λόγους αυτούς θα απέχουν από την εργασία και όλες τις Κυριακές μέχρι την 15η Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι βάζουν επίσης και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας η οποία, όπως λένε, έχει ξεκινήσει με την ανάθεση πλυσίματος των κάδων από ιδιώτες.

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η διοίκηση Ζέρβα δεν πρόκειται να κάνει πίσω και τονίζει ότι είναι θέμα χρόνου η καταβολή των ΜΑΠ. «Το χω πει χιλιάδες φορές ότι στις 3 Δεκεμβρίου οι 8 ανάδοχοι που έχουν εγκριθεί από το διαγωνισμό υπογράφουν τη σύμβαση για τα ΜΑΠ» απαντά στο ethnos.gr o κ. Ιακώβου. Ερωτηθείς αν κρύβεται πίσω από τις κινοτοποιήσεις των εργαζομένων και πολιτικός δάχτυλος τονίζει ότι όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. «Πρέπει να αφήσουμε τις πολιτικές διαμάχες και να δούμε την πόλη πάνω απ’ όλα και για αυτό ο δήμος κινείται νομικά για να προστατεύει την πόλη. Είμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής στα δικαστήρια το νομικό επιτελείο του Δήμου επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος, τονίζοντας- μεταξύ άλλων - ότι εξαιτίας των κινητοποιήσεων «η πόλη έχει αφεθεί στη μοίρα της ενόψει των Χριστουγέννων», με τους κάδους «να έχουν γεμίσει οργανικά σκουπίδια». Παράλληλα, χαρακτήρισαν ως ψευδεπίγραφο το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων και αναφορικά με το αίτημα για τη χορήγηση Μέτρων Ατομικής Προστασίας (όπως για παράδειγμα γάντια, παπούτσια, μάσκες κ.ά.) ανέφεραν ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί είναι «χρονοβόροι» αλλά βαίνουν προς ολοκλήρωση και «τα επόμενα 24ωρα είναι η καταληκτική προθεσμία για την υπογραφή συμβάσεων με τους αναδόχους».

Νέα βέλη από την Νοτοπούλου 

 

«Είναι φανερό ότι ο κ. Ζέρβας έχει χάσει τον έλεγχο και δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του» τοίζει. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου. «Αντί να ασχοληθεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που πολλαπλασιάζονται αδιαφορεί και ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακές φιέστες. Αντί να ξεκινήσει διάλογο με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση, επιλέγει τον αυταρχισμό, την καταστολή και προσπαθεί να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους τη μοναδική  δυνατότητα που έχουν για να διεκδικήσουν το δίκιο και τα δικαιώματά τους. Όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν από το αδιέξοδο που ο ίδιος οδήγησε την υπηρεσία καθαριότητας και τους εργαζόμενους, είναι αμείλικτα» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της και αναρωτιέται: «Και τελικά ποιος είναι ο τελικός σκοπός του; Μήπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητα, κάτι που ξεκίνησε ήδη να κάνει με την ανάθεση του πλυσίματος των κάδων; Θα δώσει απαντήσεις ο κύριος Ζέρβας, ή θα κρύβεται πίσω από  αυταρχικές και αμφιλεγόμενες επιλογές;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κακοκαιρία Άριελ: Οι επτά περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία – SMS από 112 και στη Θεσσαλία
  • Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου Γκάγκα: Πότε θα πληρώνουν οι ασθενείς στο ΕΣΥ –Οργή από γιατρούς και εργαζόμενους
  • Γιατί η Θεσσαλονίκη «πνίγεται» στα σκουπίδια: Στο δρόμο 700 τόνοι – Μετωπική Ζέρβα με εργαζόμενους στην καθαριότητα
  • Eurostat: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 9% τον Νοέμβριο - Στο 10% στην Ευρωζώνη
  • Νέο ζευγάρι στο Hollywood: Ο Harry Styles και η Kendall Jenner είναι ξανά μαζί; Τα highlights ενός love story που δεν τελείωσε ποτέ
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • αποχή
  • εργαζόμενοι
  • δήμος Θεσσαλονίκης
  • σκουπίδια
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 29.05.2023 12:52
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Με διπλό σύστημα η αξιολόγηση των αιτήσεων - Πώς θα βγουν οι δικαιούχοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 29.05.2023 09:50
Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά την καταρχήν συμφωνία για το αμερικανικό χρέος
MENSHOUSE
Ρόστο χοιρινό πάνω στο θάλασσα: Το νησί που θα ευχαριστηθείς μπάνιο και καλό φαγητό δίχως έγνοιες (Pics)
MENSHOUSE
Για τη μεγάλη ανατροπή: Οι νέες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για να γυρίσει το -20 (Pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
29-05-2023 21:37
Πώς δρούσαν οι 5 συνοριοφύλακες στον Έβρο για να περνούν παράτυπους μετανάστες - Βρέθηκαν «λαβράκια» στα σπίτια τους
02
29.05.2023 23:58
Κολωνός: Οκτώ νέα εντάλματα σύλληψης για τον βιασμό της 12χρονης - Ποιοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ
03
29.05.2023 15:19
Τραγωδία στη Ρόδο: Πέθανε Βρετανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό στη θάλασσα
04
29.05.2023 19:31
Στις αστοχίες και τον... καιρό αποδίδει η Fraport την πλημμύρα και τις απίστευτες εικόνες στο αεροδρόμιο της Ρόδου - Είχε ανακαινιστεί πλήρως
05
29.05.2023 22:26
Πύργος: Άκαρπες οι έρευνες για το αγνοούμενο κοριτσάκι που εξαφανίστηκε κοντά σε αρδευτικό κανάλι - Στο σημείο και δύτες

POPULAR VIDEOS

Συνελήφθησαν συνοριοφύλακες – Διευκόλυναν παράτυπους μετανάστες να περάσουν στον Έβρο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 29.05.2023 19:36
Συνελήφθησαν συνοριοφύλακες – Διευκόλυναν παράτυπους μετανάστες να περάσουν στον Έβρο
Κεντρικό δελτίο 29/05/2023
Κεντρικό... | 29.05.2023 19:59
Κεντρικό δελτίο 29/05/2023
Επανεκλογή Ερντογάν: Τα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 29.05.2023 19:30
Επανεκλογή Ερντογάν: Τα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Σολτς σε Ερντογάν: Ελπίζω σε καλές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 29.05.2023 19:27
Σολτς σε Ερντογάν: Ελπίζω σε καλές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Στα «τάρταρα» η τουρκική λίρα – Νέα ιστορική πτώση μετά τη νίκη Ερντογάν
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 29.05.2023 19:17
Στα «τάρταρα» η τουρκική λίρα – Νέα ιστορική πτώση μετά τη νίκη Ερντογάν