Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Τροποποίηση κατηγορητηρίου προτείνει ο εισαγγελέας
Επιπλέον, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής, για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.
Αναλύοντας τα γεγονότα για κείνη την κρίσιμη βραδιά της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στάθηκε σε ένα προς ένα τα κομβικά σημεία τα οποία έχουν σχέση κυρίως με το τι πραγματικά έγινε, ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από διάφορες ερμηνείες οι οποίες δόθηκαν στο μεσοδιάστημα. Μάλιστα, κάλεσε τους ενόρκους να αξιολογήσουν μόνο όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο.
Ο εισαγγελέας Εφετών σε πολλά σημεία της αγόρευσής του προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα και, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», όπως είπε, τονίζοντας ακόμα ότι «μία τέτοια κίνησή του, να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή, ήταν τρελή». Μάλιστα, με έμφαση σημείωσε ότι ιδιαίτερα ο Κορκονέας «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».
Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα οποία εξελίχτηκαν» και τόνισε πως «ο τρόπος που ενήργησαν απέχει κάθε έννοιας που έχει σχέση με την Αστυνομία, απάδουν από την αξιοπρέπεια των ατόμων». Σημείωσε πως «ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό», και παράλληλα υπογράμμισε πως «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Προκλητική ρητορική από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας: «Η προσέγγιση της Ελλάδας ευθύνεται για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο»
Θύμα εξαπάτησης μια 70χρονη στη Θεσσαλονίκη από άτομα που παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ - Μισό εκατ. ευρώ η λεία τους
Οι δικηγόροι που μήνυσαν τη Μαράια Κάρεϊ για το «All I Want for Christmas Is You» καλούνται να πληρώσουν 110.000 δολάρια
Οδηγός επιβίωσης τα Χριστούγεννα: Αυτά είναι τα μυστικά για να αποφύγετε το στρες, την εξάντληση και το φούσκωμα του γιορτινού τραπεζιού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




