ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για άνεργους με 100% επιδότηση - Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 300 ανέργων, ηλικίας 18-30 ετών, με 100% επιδότηση μισθού και εισφορών στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης της Εύβοιας.
Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, η δράση δίνει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18-30 ετών και στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού.
Το πρόγραμμα διαρκεί επτά μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:
- Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
- Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
- Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
- Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5
- Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8
- Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω dypa.gov.gr (eservices).
Το «μήλο» που ήταν... ροζ διαμάντι: Η πεινασμένη καμαριέρα και η απίστευτη αποκάλυψη μιας μυθικής ληστείας
Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης: «Στόχος το πρωτάθλημα - Θα υπάρξει μεγάλο πριμ»
Θάνατος Μαζωνάκη: «Μας παραπλάνησαν - Δεν είδαμε ποτέ μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στην αυτοψία» λέει ο ΙΣΑ για το ιατρείο
Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: 26,8 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε οικοδομή και «λαγούμι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



