MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία στα Τέμπη: Ποια πρόσωπα θα κληθούν από τον ανακριτή - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των τρένωνΟ Πρόεδρος του Middle East Forum στο OPEN για τις τουρκικές εκλογές: «Ο Ερντογάν μπορεί να νοθεύσει τις εκλογές»Λαγονήσι: Αναζητείται το μαύρο τζιπ των δραστών που επιτέθηκαν στους ανήλικους- «Δεν τον είχαμε ξαναδεί»Τσίπρας από Τήλο: «Σε αυτή τη μικρή κοινωνία είδα ένα έμπρακτο δείγμα της Ελλάδας που θέλουμε»
Homepage |   Ελλάδα   |   03.11.2018 14:18
Γιάννης Λυβιάκης
Γιάννης Λυβιάκης
Ελαιόλαδο, ελιές, οπωροκηπευτικά, µέλι, βότανα, ρακή, παξιµάδια και ζυµαρικά έκλεψαν τις εντυπώσεις στη SIAL PARIS

Γεύσεις από Κρήτη απόλαυσαν στο Παρίσι

επόμενο άρθροnext-article
Πολλοί επιχειρηµατίες, οι οποίοι γεύτηκαν τα µοναδικά κρητικά προϊόντα, πραγµατοποίησαν επαγγελµατικές συναντήσεις, µε σκοπό µελλοντικές συνεργασίες
Πολλοί επιχειρηµατίες, οι οποίοι γεύτηκαν τα µοναδικά κρητικά προϊόντα, πραγµατοποίησαν επαγγελµατικές συναντήσεις, µε σκοπό µελλοντικές συνεργασίες

Τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα είχαν την τιµητική τους στο Παρίσι προσελκύοντας τους Γάλλους αγοραστές, κατά τη διάρκεια της ∆ιεθνούς Εκθεσης Τροφίµων & Ποτών SIAL PARIS 2018, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφέρειας Κρήτης για εξωστρέφεια και διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

 

Η SIAL PARIS είναι µία από τις µεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίµων και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού «Paris - Nord Villepin». Φέτος έλαβαν µέρος περισσότερες από 7.200 επιχειρήσεις από 109 χώρες παρουσιάζοντας πάνω από 400.000 προϊόντα, ενώ αναµενόταν οι εµπορικοί επισκέπτες να ξεπεράσουν τους 160.000 της προηγούµενης διοργάνωσης, επαγγελµατίες του κλάδου της διατροφής. Σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση, «18 επιχειρήσεις της Κρήτης παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Η παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που φιλοξένησε τους συµµετέχοντες ήταν εντυπωσιακή και έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηµατίες του νησιού να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο και ελιές, οπωροκηπευτικά, µέλι, βότανα, ρακή, αρτοσκευάσµατα, παξιµάδια, ζυµαρικά, ξίδι, αρτύµατα κ.ά. «κλέβοντας» για µια ακόµα φορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιµάσουν τους θησαυρούς της Κρήτης».

Γαστρονοµικό δρώµενο

Παράλληλα πραγµατοποιήθηκε γαστρονοµικό δρώµενο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο σεφ Ανδρέας Μαυροµάτης ετοίµασε γαστριµαργικές δηµιουργίες που παρασκευάστηκαν µε τοπικά προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιµάσουν, µέσα από τις κρητικές συνταγές, την υψηλή ποιότητα και τη γευστική τους υπεροχή. Μάλιστα πολλοί επιχειρηµατίες, οι οποίοι γεύτηκαν τα µοναδικά κρητικά προϊόντα, πραγµατοποίησαν επαγγελµατικές συναντήσεις, µε σκοπό µελλοντικές συνεργασίες.

Επίσης, σε όλους τους επισκέπτες διανεµήθηκε προωθητικό υλικό του ευρωπαϊκού προγράµµατος που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύµπραξη, µε τίτλο «The European Food Masters - Taste the Authentic», ενώ το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Βασίλης Κόκκαλης, η εµπορική ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία, Ευφροσύνη Μίτα, η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι, Σέτα Θεοδωρίδη, και οι αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς τοµέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιάννης Φοντάνας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Θανάσης Γκίκας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γερακίνα Μπισµπινά.

Ο εντεταλµένος σύµβουλος Πρωτογενούς Τοµέα, Μανόλης Χνάρης, τόνισε ότι «στόχος είναι να προωθηθούν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονοµία.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία µε την Αγροδιατροφική Σύµπραξη, καθώς και τα τέσσερα Επιµελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους µέσα από µια συλλογική και συντονισµένη προσπάθεια. Τα προϊόντα µας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιµότητα στις διεθνείς αγορές που να αντικατοπτρίζουν την ποιότητα και τη µοναδικότητά τους. Ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουµε το τρίπτυχο ποιότητα - εντοπιότητα - εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειές µας συγκλίνουν στην επίτευξη του στόχου αυτού» 

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • έκθεση
  • γαστρονομία
  • Παρίσι
  • κρητικά προϊόντα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 07:32
Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 03:30
Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο
MENSHOUSE
Γλυκαίνει 61 χώρες, σε 5 ηπείρους: Η ελληνική εταιρία- πρότυπο με το προϊόν που μάταια προσπάθησαν πολλοί να αντιγράψουν
MENSHOUSE
Φάκελος «Κωνσταντέλιας»: Η Μίλαν (δεν) μπορεί να περιμένει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
26-03-2023 16:46
Τρένα: Ανατρέπεται πλήρως το σχέδιο Γεραπετρίτη καθώς τα μέτρα ασφαλείας αγνοούνται - Κανένα πρόσθετο δρομολόγιο από Δευτέρα
02
26.03.2023 09:14
Ρόδος: Μαθητής κατέγραψε προσωπικές στιγμές 13χρονης και έστειλε το βίντεο σε όλο το σχολείο
03
26.03.2023 21:44
Λαγονήσι: Αναζητείται το μαύρο τζιπ των δραστών που επιτέθηκαν στους ανήλικους- «Δεν τον είχαμε ξαναδεί»
04
26.03.2023 22:46
Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία στα Τέμπη: Ποια πρόσωπα θα κληθούν από τον ανακριτή - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των τρένων
05
23.03.2023 17:46
Προκαλεί η μητέρα του προπονητή τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμούς: «Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι κοπέλες που έκαναν τη ζημιά»

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 26/03/2023
Κεντρικό... | 26.03.2023 20:06
Κεντρικό δελτίο 26/03/2023
Αθλητικό δελτίο 26/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 26.03.2023 19:58
Αθλητικό δελτίο 26/03/2023
Αθλητικό δελτίο 25/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 25.03.2023 19:55
Αθλητικό δελτίο 25/03/2023
Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 20:27
Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία
Τούρκοι καλούν κατοίκους των Δωδεκανήσων για νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 21:14
Τούρκοι καλούν κατοίκους των Δωδεκανήσων για νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία