Κέρκυρα: Εντοπίστηκαν 55.400 φιάλες με το επικίνδυνο «αέριο γέλιου»
Το αέριο αυτό ευθύνεται για τουλάχιστον 17 θανάτους στη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε έξι χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Τελωνείο Κέρκυρας σε αποθήκη εμπόρου, εντόπισε καλυμμένες 2,5 παλέτες με 55.400 φιάλες του άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία «αερίου γέλιου» (hippy crack), καθώς και μπαλόνια, μέσω των οποίων γίνεται η χρήση του. Παράλληλα, ο έμπορος δεν ήταν σε θέση να προσκομίσει παραστατικά για την απόκτησή τους.
Το αέριο αυτό (υποξείδιο του αζώτου) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Μεγάλη Βρετανία και ευθύνεται για τουλάχιστον 17 θανάτους μέσα σε έξι χρόνια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο. Πρόσφατα μάλιστα, στην Ελλάδα σημειώθηκαν δύο περιστατικά, στην Κρήτη και την Κέρκυρα, με τουρίστες που έπεσαν σε κώμα μετά τη χρήση του αερίου αυτού.
Το Τελωνείο Κερκύρας δέσμευσε όλη την ποσότητα του αερίου και προχώρησε στην κατάσχεσή του και στη μεταφορά του στις αποθήκες του, ενώ στο εξής η υπόθεση περνά στην αρμόδια Εισαγγελία.
Η Ελλάδα έστειλε δύο διαβήματα στην Ουκρανία για το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
Πανελλήνιες 2026: Οι απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία - Τι λένε οι ειδικοί για τα θέματα
Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Άγγελος Αντωνόπουλος
Κλάματα και... χοροπηδήματα: Η αντίδραση από τις πρωταθλήτριες την Βόρειας Κορέας όταν είδαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



