MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
«Τρέχουν» οι δικαστικές εξελίξεις για τα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τη μετάταξη του σταθμάρχηΣε τέσσερις άξονες οι έρευνες για τον καρδιοχειρουργό: «Δεν έχω 15 θανάτους παιδιών, είναι θέμα εκδίκησης», υποστηρίζειΑπόκοσμες εικόνες από το πράσινο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας - Η ουσία που έκανε το νερό να φωσφορίζει«Δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς ούτε εκείνη ότι έχει αλλεργία στο δηλητήριο» - Tι λέει η μητέρα της ερπετολόγου που την τσίμπησε οχιά
Homepage |   Ελλάδα   |   01.04.2023 12:50 
Newsroom
Newsroom

Χωρίς GSMR η επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων μετά το δυστύχημα στα Τέμπη – Ο ΟΣΕ τοποθετεί πλοηγό για την ασφάλεια

επόμενο άρθροnext-article
Σιδηρόδρομος στην Αττική (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Σιδηρόδρομος στην Αττική (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τη Δευτέρα ξεκινά και πάλι η κίνηση των τρένων από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ένα μήνα μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Σημειώνεται ότι τα εμπορικά τρένα έχουν ήδη ξεκινήσει τα δρομολόγια στη γραμμή, ενώ παραμένουν τα ερωτηματικά για την ασφάλεια των επιβατών.

 

Όπως εξήγησε στο Open ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, υπήρχε πρόβλημα σε δύο σήραγγες και συγκεκριμένα σε Τέμπη και Πλαταμώνα. Τόνισε ωστόσο ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα στους φωτεινούς σηματοδότες και στο σύστημα πυρόσβεσης.

Αναφορικά με το ζήτημα των ραδιοεπικοινωνιών ο κ. Τερεζάκης είπε ότι υπάρχει ακόμα πρόβλημα. «Υπάρχει το GSMR που λειτουργεί μέσα στις σήραγγες, αλλά επειδή ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι μηχανοδηγοί, εμείς επιβιβάζουμε πλοηγό όπως προβλέπεται από τον κανονισμό πριν μπει το τρένο στη σήραγγα και τον αποβιβάζουμε ότι περάσει».

Όπως είπε αυτό θα συμβαίνει για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του ασύρματου δικτύου επικοινωνίας VHF.

Παράλληλα σημείωσε ότι για το σύστημα GSMR εκκρεμεί ακόμα η αδειοδότηση από τη ΡΑΣ σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό που βρίσκεται πάνω στα τρένα. Αναφορικά με τον εξοπλισμό που βρίσκεται εξωτερικά υπάρχει έγκριση και βρίσκεται σε λειτουργία.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ των κατηγορουμένων

Θυμίζουμε ότι με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τις ποινικές ευθύνες γύρω από την τραγωδία των Τεμπών. Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων.

 

Ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον αμφισβήτησε το σκεπτικό της απόφασης, τονίζοντας ότι ο πελάτης του δεν θα μπορούσε να έχει καταστρέψει κρίσιμα αρχεία για την υπόθεση, επειδή βρίσκεται σε αργία. «Προφυλακίστηκε επειδή έχει πρόσβαση σε αρχεία λόγω της ιδιότητας του. Ο άνθρωπος αυτός είναι σε αργία εδώ και ένα μήνα. Άρα ποια πρόσβαση έχει;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, απέδωσε την προφυλάκιση του σε σκοπιμότητες, σημειώνοντας πως για τον επιθεωρητή δεν αποφάσισε ο εισαγγελικός λειτουργός που αποφάσισε για τους δύο σταθμάρχες. «Έχουμε μια απόφαση σκοπιμότητας από άλλο εισαγγελικό λειτουργού. Γιατί ήταν άλλος που είχε αποφασίσει για την τύχη των άλλων δύο σταθμαρχών και χθες εμφανίστηκε ο κος προϊστάμενος της Εισαγγελίας; » είπε.

Σκοπιμότητες γύρω από την προφυλάκιση του επιθεωρητή βλέπει ο συνήγορος του 

Και συμπλήρωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «που βαλλόταν κάθε μέρα από όλα τα ΜΜΕ. Έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές. Θυμίζω ότι δεν ήταν και πολύ αρεστό ότι δύο σταθμάρχες δεν κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι».

«Προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε όλους εκτός από τον εαυτό του»

Εν τω μεταξύ, ένα μπαλάκι ευθυνών είναι σε εξέλιξη μεταξύ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στην κατάθεση του έβαλε στο κάδρο τον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, υποστηρίζοντας πως δεν το ενημέρωσε, ως όφειλε, για την καθυστέρηση του Intercity. Από την πλευρά, του ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων ασπαντά ότι ο επιθεωρητής είχε ενημερωθεί από τον ρυθμιστή κυκλοφορίας της Αθήνας.  

«Είναι όλα ψέματα. Βεβαίως, και ήξερε από τις 20.30 για την καθυστέρηση του Συρμού. Τον ενημέρωσε ο ρυθμιστής  κυκλοφορίας της Αθήνας. Το Iintercity 63 είχε καθυστέρηση όχι το 62, όπως λέει ο επιθεωρητής. Ο άνθρωπος δεν ξέρει τα βασικά. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν θυμάται πιο τρένο είχε καθυστέρηση», τόνισε, μιλώντας στο OPEN και στο Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον.

 

«Όλα έγιναν σε συνεννόηση με τον σταθμό της Λάρισας. Προφανώς, και γνώριζε ο επιθεωρητής για την καθυστέρηση. Υπάρχει ρυθμιστής κυκλοφορίας στην Αθήνα που ενημερώνει για τυχόν καθυστερήσεις», συμπλήρωσε.

Τέλος, τον κατηγόρησε για διάχυσυ ευθυνών και σημείωσε ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις. «Τα λάθη του επιθεωρητή ήταν πολλά και προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε όλους εκτός από τον εαυτό του. Την Τετάρτη θα καταθέσω και θα τα αποκαλύψω όλα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κατώτατος μισθός: Σε ισχύ από σήμερα η αύξηση - Οι αλλαγές σε 12 επιδόματα - Πώς διαμορφώνεται ο «καθαρός»
  • «Σπίτι μου»: Αναλυτικός οδηγός με 24 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο πρόγραμμα με τα στεγαστικά δάνεια
  • Σταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσεις
  • Σύγκρουση πλοίων στην Κυλλήνη: Ταλαιπωρία για 130 επιβάτες και απαγόρευση απόπλου
  • Φορολογικές δηλώσεις: Οι νέοι κωδικοί σε Ε1 και Ε3 - Πιο γρήγορες οι επιστροφές φόρου
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • δρομολόγια
  • Τέμπη
  • ΟΣΕ
  • τρένα
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 29.05.2023 12:52
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Με διπλό σύστημα η αξιολόγηση των αιτήσεων - Πώς θα βγουν οι δικαιούχοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 29.05.2023 09:50
Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών μετά την καταρχήν συμφωνία για το αμερικανικό χρέος
MENSHOUSE
Ρόστο χοιρινό πάνω στο θάλασσα: Το νησί που θα ευχαριστηθείς μπάνιο και καλό φαγητό δίχως έγνοιες (Pics)
MENSHOUSE
Για τη μεγάλη ανατροπή: Οι νέες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για να γυρίσει το -20 (Pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
29-05-2023 15:19
Τραγωδία στη Ρόδο: Πέθανε Βρετανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό στη θάλασσα
02
29.05.2023 17:17
Στο νοσοκομείο των φυλακών ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης - Αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην καρδιά
03
29.05.2023 18:22
«Τρέχουν» οι δικαστικές εξελίξεις για τα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για τη μετάταξη του σταθμάρχη
04
29.05.2023 18:28
Σε τέσσερις άξονες οι έρευνες για τον καρδιοχειρουργό: «Δεν έχω 15 θανάτους παιδιών, είναι θέμα εκδίκησης», υποστηρίζει
05
29.05.2023 15:00
Έβρος: Αστυφύλακες εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών – 5 προσαγωγές

POPULAR VIDEOS

Μεσημεριανό δελτίο 29/05/2023
Μεσημεριανό... | 29.05.2023 14:00
Μεσημεριανό δελτίο 29/05/2023
Αθλητικό δελτίο 29/05/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 29.05.2023 13:51
Αθλητικό δελτίο 29/05/2023
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ώρα Ελλάδος
Ώρα Ελλάδος... | 29.05.2023 09:21
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ώρα Ελλάδος
Ώρα Ελλάδος 29/05/2023
Ώρα Ελλάδος... | 29.05.2023 09:58
Ώρα Ελλάδος 29/05/2023
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023
Κεντρικό... | 28.05.2023 19:50
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023