Πτήση τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά της Αμοργού
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών λίγο πριν τις 12:00, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, και στις 12:12 πέταξε πάνω από τα Μαυριά ανατολικά της Αμοργού -ανατολικά της Κινάρου, δυτικά της Λεβίθας- στα 18.000 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο.
Σημειώνεται, ότι τα Μαυριά έχουν κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα είδη Μαυροπετρίτης (Falco eleonorae) και Αιγαιόγλαρος (Larus audouinii) από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000.
Διαβάστε ακόμη
Νέες αποκαλύψεις για το «σπίτι του τρόμου» στην Κυψέλη - «Αν δεν είχε τη μητέρα του, θα τον είχε κόψει πείνα»
ΔΕΘ 2026: Επιφυλακτικοί οι μικρομεσαίοι για το πακέτο Μητσοτάκη - Τι αλλάζει σε τεκμήρια, προκαταβολή φόρου και τέλος επιτηδεύματος
Συνετρίβη αεροσκάφος της Amazon μετά την προσγείωσή του στο Μαϊάμι - Βίντεο από το σημείο
«Δεν αναγνωρίζω τη χώρα μου»: Τι σημαίνει για τη Γερμανία η νίκη του ακροδεξιού AfD - Τι εξουσίες αποκτά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



