Πάτρα: Δεν τα κατάφερε τελικά η 14χρονη – Όμως, χάρισε ζωή με το θάνατό της
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δεν έγινε το θαύμα στο οποίο είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους: Ο λόγος για την 14χρονη Χριστίνα Γαρουφαλή που μετά από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, τελικά πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Οι γονείς της πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της 14χρονης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ζωή σε συνανθρώπους μας.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων της 14χρονης Χριστίνας, που έπεσε θύμα τροχαίου πριν από τρεις εβδομάδες. Στην Πάτρα έχουν έρθει μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, θα δωρηθούν το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί αλλά και οι κερατοειδείς.
Μιλώντας στο pelop.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα».
Πώς οδηγήθηκαν στα άκρα οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι - Το χρονικό της ρήξης
Θάνατος Μαζωνάκη: Το μήνυμα-φωτιά της Γάκα στην αναισθησιολόγο για τη μιδαζολάμη
«Μια μέρα, όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα πεθάνουμε»: Τα τελευταία λόγια του ιερέα που καταπλακώθηκε από σταυρό
«Μικρές διαστημικές πατάτες»: Γιατί είναι σημαντική η νέα αποστολή εξερεύνησης των δορυφόρων του Άρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



