Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κυκλοφορούσε με αυτοσχέδιο σπαθί σε πάρκο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο εξακοσίων ευρώ καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 50χρονο, ο οποίος εθεάθη προ ημερών να κυκλοφορεί με ένα αυτοσχέδιο σπαθί σε πάρκο της πόλης.
Όπως προέκυψε κατά τη διαδικασία και σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που είχε σπεύσει στο σημείο, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε εντοπιστεί στην περιοχή του Αγίου Νεκτάριου, στις 25 Ιουλίου, με στρατιωτική περιβολή, μπερέ και αρβύλες, ενώ φέρεται να πέταξε το αυτοσχέδιο και λαξευμένο στη λαβή του ξίφος, μόλις έφτασε στο σημείο η αστυνομία.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι κυκλοφορούσε κραδαίνοντας σπαθί, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό και υποστήριξε ότι απλώς καθόταν με την παρέα του σε καφενείο της γειτονιάς. Δεν έπεισε, ωστόσο, το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για οπλοφορία και του επέβαλε την παραπάνω ποινή, χωρίς αναστολή, αλλά με δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του γιου του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛΑΣ στον Άγιο Δημήτριο - Πώς έγινε το έγκλημα
«Ακούστηκε πυροβολισμός»: Η φωτογραφία ντοκουμέντο της μηχανής του γυναικοκτόνου και η μαρτυρία «κλειδί»
Το «τρελό σκουλήκι» που έχει θέσει σε συναγερμό τις ΗΠΑ - Δεν ξέρουν πώς να το εξοντώσουν
Λύθηκε το μυστήριο των ηφαιστειακών κεραυνών; Νέα μελέτη εξηγεί το φαντασμαγορικό φαινόμενο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




