Φωτιά τώρα: Μαίνονται τα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μαίνεται για 12η μέρα η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίρκη, όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά.
Λίγο μετά τις 18:00 την Τρίτη (29/8) δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Κοτρωνιά, καλώντας τους να μετακινηθούν προς Γιαννούλη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους.
Ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς δεν κινδυνεύει, ωστόσο, οι άνεμοι είναι νοτιοδυτικοί και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα βόρεια του νομού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Τα μέτρα αποκατάστασης
Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι πυρόπληκτες περιοχές σε Έβρο και Πάρνηθα αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη. Παράλληλα, αρχίζουν αμέσως οι εργασίες για αντιδιαβρωτικά, και αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και ο καθαρισμός των ρεμάτων, με ευθύνη των Περιφερειών. Επίσης, τοποθετούνται ζωοτροφές και νερό στις πληγείσες περιοχές, για την άγρια πανίδα, ενώ ενισχύονται τα μέσα πυρόσβεσης, με έμφαση στις εναέριες δυνάμεις.
Ειδική φροντίδα προβλέπεται για την άγρια πανίδα αυτών των περιοχών, με ζωοτροφές και νερό για τα ζώα που επιβίωσαν. Άμεσα ξεκινούν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, ενώ προτεραιότητα δίνεται και στον καθαρισμό των ρεμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές, με ευθύνη των Περιφερειών.
- Αγορά UAV Drones (τέσσερις διαφορετικοί τύποι) για εναέρια επιτήρηση – Παράδοση από 2024
- 4 Drone «σταθερής πτέρυγας»
- 17 Drone προσδεδεμένα σε οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος
- 80 Drone ειδικών αναγκών
- 13 Drone επί Κινητών Επιχειρησιακών Κέντρων (ΚΕΚ)
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Για τους πληγέντες στις περιοχές αυτές ανακοίνωσε ήδη χθες, από την Αλεξανδρούπολη, το κυβερνητικό κλιμάκιο όπου πήγε εκεί τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές τις περιπτώσεις. Λαμβάνουμε φροντίδα για την άγρια πανίδα, να έχουν δηλαδή τα ζώα που επιβίωσαν ζωοτροφές και νερό για το διάστημα των επόμενων μηνών».
Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κοινές πτήσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών πάνω από το νησί
«Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



