«Δεν ήξερα ότι η πράξη μου είναι παράνομη» - Τι υποστήριξε ο τουρίστας που πιάστηκε να κλέβει αρχαία από την Ακρόπολη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Δεν ήξερα ότι η πράξη μου αυτή είναι παράνομη», είπε κατά τη σύλληψή του στους αστυνομικούς ο 36χρονος άνδρας ρουμανικής καταγωγής που χθες, Τρίτη, κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη βρέθηκε να έχει κλέψει δύο κομμάτια μάρμαρο από τον αρχαιολογικό χώρο.
Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν προκάλεσα κάποια φθορά στο Μνημείο. Τα μάρμαρα αυτά είχαν ήδη αποκολληθεί».
Ο 36χρονος εντοπίστηκε από φύλακα του αρχαιολογικού χώρου στον Ιερό Βράχο, στη δυτική πλευρά του βόρειου τομέα των Προπυλαίων να έχει ακουμπήσει το χέρι του στο μνημείο, και αφού τον προσέγγισε διαπίστωσε ότι στα χέρια του κρατούσε δύο μικρά μαρμάρινα κομμάτια.
Στη συνέχεια τον οδήγησε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών.
Ο 36χρονος κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και για τον νόμο περί αρχαιοτήτων
Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Οι «κόκκινες» περιοχές
Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο «Βιολάντα» υπό το φόβο νέας έκρηξης εξαιτίας της μεγάλης διαρροής προπανίου
Η πρώτη φωτογραφία της Κρήτης από την Αττική από τον άνθρωπο που ενώνει τις βουνοκορφές της Ελλάδας
Η σοκαριστική ιστορία 20χρονου στην Ινδία που ακρωτηρίασε το πόδι του για μια θέση στην Ιατρική
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




