Τσελέντης: Πιθανός ένας σεισμός έως και 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - Βεβαρυμένο το ιστορικό της περιοχής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για σεισμό έως 4,8 Ρίχτερ στην περιοχή βόρεια του Ξυλόκαστρου άφησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Άκης Τσελέντης τόνισε«η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R» και πρόσθεσε πως «το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό ο οποίος έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή τη περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
«Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο του στην περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης. Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου», κατέληξε ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Διαβάζοντας τα 14 σημεία... πίσω από τις λέξεις - Τι εξασφαλίζει το προσχέδιο
Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Έχουμε γενοκτονία γυναικών» - Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ
Οργή στο Μισισίπι: Αστυνομικοί σκότωσαν παιδί ενός έτους, ενώ καταδίωκαν τη μητέρα του για κλοπή
«Η αλληλεγγύη, η μεγαλύτερη δύναμη»: Το σινεμά Απόλλων στηρίζει γείτονά του μετά από καταστροφή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



