Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: «Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Την ανησυχία του εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για τις «εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν» στη χώρα μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
«Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό», σημειώνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.
«Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων», διαμηνύει.
Τι συνέβη
Άγνωστοι βανδάλισαν την τοιχογραφία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, γράφοντας «Free Palestine Εβραίοι = Ναζί».
Πρόκειται για μία τοιχογραφία, για την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος, με θεματική τη συμβολική ιστορία ενός μικρού παιδιού εβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη, στη ζωή του λίγο πριν την Κατοχή και έως το φρικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Στο παρελθόν, η τοιχογραφία είχε υποστεί βανδαλισμό από ακροδεξιούς, οι οποίοι είχαν ζωγραφίσει ναζιστικά σύμβολα.
Η Αρχή για το Ξέπλυμα ψάχνει τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο στο μπάσκετ - Έλεγχοι και στο ποδόσφαιρο
Μεγάλες ουρές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για μια βόλτα στη φρεγάτα «Κίμων» - Το πρόγραμμα των επισκέψεων
Σαντορίνη: Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γευσιγνωσία λεοντόψαρου στον κόσμο
Ιστορικό ρεκόρ για τη Μόλι Κάρλσον: Έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε ανάποδη βουτιά από παγόβουνο - Βίντεο που «κόβει» την ανάσα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



