Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τα σκουπίδια στο κέντρο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ποινικές ευθύνες για τη συσσώρευση σκουπιδιών σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.
Τι αναζητά η εισαγγελία
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος, διά παραλείψεως και κατ' εξακολούθηση, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα για την εικόνα που παρουσιάζει ο κεντρικός δήμος, από την περίοδο των γιορτών μέχρι και σήμερα, με τους κάδους να ξεχειλίζουν από σκουπίδια.
Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί να προσκομιστούν εκθέσεις αυτοψίας από της Διευθύνσεις Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αναμένεται να ληφθούν και καταθέσεις υπαλλήλων των δύο συγκεκριμένων Διευθύνσεων.
Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»
«Δεν πρόκειται να συμβεί»: Γιατί η πετρελαϊκή συμφωνία του Τραμπ με τη Βενεζουέλα δεν θα ρίξει τις τιμές
Θερμή «παράταση» του καλοκαιριού: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 11 Σεπτεμβρίου - Η πρόγνωση Κολυδά
Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που όχημα σαφάρι με τουρίστες «βουτά» σε ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




