Πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνo: «Ξεκινούν δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι» είπε η Αλεξοπούλου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση, με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
«Ξεκινούν δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι» είπε η Αλεξοπούλου
Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για τις Μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα – Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο Υδατοδρομίων και Υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον Τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές».
Ποιοι επέβαιναν στην πτήση
Στην πτήση επέβαιναν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.
«Εξελικτικό σκάνδαλο»: Αυτό το είδος ψαριού επιβιώνει για 100.000 χρόνια χωρίς αρσενικά - Πώς γίνεται
Νέοι μπελάδες για τον Diddy: Ποινική έρευνα σε βάρος του για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης
Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ - 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης
Εικόνες τρόμου από το ιρανικό χτύπημα στο Κουβέιτ: Σκηνές απόλυτης καταστροφής στο αεροδρόμιο - «Πλήγματα αυτοάμυνας» λέει η Τεχεράνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




