Θεσσαλονίκη: Επίθεση από ομάδα ατόμων κατά τρανς - 21 συλλήψεις
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και ανήλικοι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη έπειτα από τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκαν δύο τρανς άτομα, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Τι κατήγγειλαν τα θύματα
Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.
Οι δράστες συνέχισαν να προπηλακίζουν τα δύο τρανς άτομα ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Βίντεο από την τρανσφοβική επίθεση
Το Thessaloniki Pride δημοσιεύει βίντεο από την επίθεση και καταγγέλλει ότι «σημειώθηκε ένα ακραία ΛΟΑΤΚΙ φοβικό περιστατικό, όταν όχλος άνω των 100 ατόμων επιτέθηκε και καταδίωξε δύο κουήρ άτομα λόγω της εμφάνισής τους που έκριναν ως εκκεντρική».
Σάλος στον Λευκό Οίκο: Καταγγελίες για «εξαφανισμένα» 5,6 εκατ. δολάρια - Ο Τραμπ και το παρασκήνιο
Τραγικός ο απολογισμός από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Εύβοια - Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές
Η ιστορία του αγώνα ενός πατέρα που ο γιος του έβαλε τέλος στη ζωή του όταν έπεσε θύμα sextortion
Η νέα γενετική τεχνική που εντοπίζει σχεδόν κάθε λοίμωξη στη «μάχη» πρόληψης νέας πανδημίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



