Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο τετραπληγικού
Μειώθηκε η ποινή τους κατά ένα έτος, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 66χρονου τετραπληγικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2019.
Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μειώνοντας την ποινή κατά ένα έτος, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.
Η φωτιά ξέσπασε από τσιγάρο
Ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα και υπέκυψε ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τσιγάρο, με τους συγγενείς του θύματος να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ο ίδιος λόγω της τετραπληγίας του δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το τσιγάρο και κάπνιζε μόνο με τη βοήθεια τρίτων προσώπων.
Ήδη από το προηγούμενο δικαστήριο δόθηκε εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα διότι είχε τοποθετηθεί ένα καπάκι, με συνέπεια η φωτιά να καίει για 20 λεπτά.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις ποινικές τους ευθύνες αλλά δεν έπεισαν τους δικαστές με τους ισχυρισμούς τους.
Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς έκαναν «φτερά» από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου πάνω από 150.000 ευρώ
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμα
Συναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




