ΑΑΔΕ: 40 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά
Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν και κατάσχεσαν 46 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες στο Λιμάνι του Πειραιά.
Ειδικότερα, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Κατόπιν ελέγχου x-ray εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ. Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ). Εξετάζεται η συσχέτιση του εν λόγω εμπορευματοκιβωτίου με άλλες με άλλες υποθέσεις.
Θάνατος Μαζωνάκη: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο γιατροί - Τα 87 λεπτά, η διαγραμμένη φωτογραφία και η κατάθεση-κλειδί
Ιατρεία και Ινστιτούτα χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους από το 2019: Η κατάργηση του ΣΕΥΥΠ και το μεγάλο ελεγκτικό κενό
«Βλέπουν» νέα ελληνοτουρκική κρίση στην Τουρκία: Τα 4 σενάρια και ο φόβος κατάρριψης τουρκικού drone
Τα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ, η σιωπή Καραμανλή και το τηλέφωνο που άναψε φωτιές στη ΝΔ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




