Ασύλληπτο: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγος
Καταδικάστηκαν τρία άτομα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με έγκαυμα στο αριστερό του πόδι. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη σωματική βλάβη φαίνεται πως προκάλεσε μία ελαττωματική θερμαινόμενη κουβέρτα, που τοποθετήθηκε στον νεαρό ασθενή, όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε ότι κρύωνε.
Καταδικάστηκαν τρία άτομα
Η υπόθεση διαδραματίστηκε σε ιδιωτική κλινική το 2019 και οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια τον αναισθησιολόγο, τον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας της κλινικής και το νομικό της εκπρόσωπο. Σε καθέναν απ' αυτούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ το δικαστήριο με την ίδια απόφαση αθώωσε τέσσερα άτομα που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, και μεταξύ αυτών τον χειρουργό γιατρό, δύο νοσηλευτές και τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρίας εμπορίας της θερμαινόμενης κουβέρτας.
Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η συγκεκριμένη συσκευή δεν λειτούργησε ορθά, λόγω χρήσης ενός ακατάλληλου εξαρτήματος, με συνέπεια να ανεβάσει θερμοκρασία στους 54 βαθμούς προκαλώντας το έγκαυμα στον τότε 22 ετών ασθενή.
«Εδώ αρμόδιος είμαι εγώ»: Πού αποσκοπεί η Τουρκία με τη διπλή αντι-NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο
«Δεν του επέτρεπε να δει το παιδί» - Νέες μαρτυρίες για τη 40χρονη με την ατροπίνη στο Περιστέρι
Ένα αρχαίο μνημείο γύρω από τον τάφο του Ιησού - Τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ
Τα πιο παράξενα τρένα στον κόσμο: Η «μύτη του διαβόλου» και ο συρμός που περνά μέσα από πολυκατοικία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



