Γιατί πελαργοί έχουν κατακλύσει τα Νότια Προάστια;
Τι λέει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Πελαργοί... κατέκλυσαν τις τελευταίες ημέρες τα Νότια Προάστια της Αττικής, κάνοντας μικρές στάσεις.
Το σμήνος των πελαργών πέρασε από περιοχές των Νοτίων Προαστίων της Αττικής όπως η Αργυρούπολη και η Γλυφάδα.
Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», αναφέρθηκε στο παραπάνω γνωστοποιώντας πως πρόκειται για την ετήσια μετανάστευσή τους παρόλο που είναι λίγο νωρίς. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πελαργοί που ξεκινούν πρώτοι το ταξίδι τους είναι νεαροί σε ηλικία και αυτά που δεν αναπαράχθηκαν, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει νέο σμήνος με τα μικρότερα σε ηλικία πελαργάκια.
Αν εντοπίσετε κάποιον πελαργό που χρειάζεται βοήθεια, είναι τραυματισμένος ή κουρασμένος, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.
Το ταξίδι των πελαργών δεν είναι τελείως ακίνδυνο, καθώς τα ηλεκτροφόρα καλώδια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν και ήδη στο Λαγονήσι εντοπίστηκαν νεκροί πελαργοί από ηλεκτροπληξία.
Η Σούδα που συνιστά κίνδυνο για την Ελλάδα, η οργή του νομικού κόσμου για τον Γεραπετρίτη και ο Τσίπρας που «ψαρεύει» σε πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Πόλεμος στο Ιράν: Ο Τραμπ ενώπιον των αντιφάσεων του
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη Βουλή: Τι είπε για οικονομία, άμυνα και μεταναστευτικό - Οι αιχμηρές αναφορές στους… πατριώτες της φακής
Το «αύριο» της κρίσης: Γιατί η επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ μπορεί να γεννήσει νέους κύκλους αίματος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




