Γιατί πελαργοί έχουν κατακλύσει τα Νότια Προάστια;
Τι λέει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Πελαργοί... κατέκλυσαν τις τελευταίες ημέρες τα Νότια Προάστια της Αττικής, κάνοντας μικρές στάσεις.
Το σμήνος των πελαργών πέρασε από περιοχές των Νοτίων Προαστίων της Αττικής όπως η Αργυρούπολη και η Γλυφάδα.
Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», αναφέρθηκε στο παραπάνω γνωστοποιώντας πως πρόκειται για την ετήσια μετανάστευσή τους παρόλο που είναι λίγο νωρίς. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πελαργοί που ξεκινούν πρώτοι το ταξίδι τους είναι νεαροί σε ηλικία και αυτά που δεν αναπαράχθηκαν, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει νέο σμήνος με τα μικρότερα σε ηλικία πελαργάκια.
Αν εντοπίσετε κάποιον πελαργό που χρειάζεται βοήθεια, είναι τραυματισμένος ή κουρασμένος, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.
Το ταξίδι των πελαργών δεν είναι τελείως ακίνδυνο, καθώς τα ηλεκτροφόρα καλώδια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν και ήδη στο Λαγονήσι εντοπίστηκαν νεκροί πελαργοί από ηλεκτροπληξία.
«Είμαστε μακρυά από μια συμφωνία»: Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ - Υπό πυρά τα πλοία
«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας»
Ενεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



