Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για τον 74χρονο οδηγό σχολικού: «Θα ακυρωθεί η σύμβασή του»
Ανησυχία έχει προκαλέσει η περίπτωση του 74χρονου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ανησυχία έχει προκαλέσει η περίπτωση του 74χρονου οδηγού σχολικού λεωφορείου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αφού διαπιστώθηκε πως οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και στη συνέχεια... αφέθηκε ελεύθερος.
Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η περιφέρεια να ακυρώσει τη σύμβασή του. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ο οδηγός είναι 74 ετών, την ώρα που ο νόμος ορίζει ότι οδηγός σχολικού λεωφορείου πρέπει να είναι κανείς μέχρι την ηλικία των 65 ετών.
«Η σύμβαση που έχουμε συνάψει με τους αναδόχους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της μεταφοράς μαθητών, λέει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κηρύσσεται άμεσα έκπτωτος ο ανάδοχος αυτός. Επομένως, τη Δευτέρα περιμένουμε ενημέρωση από την Τροχαία, για να προχωρήσουμε τη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας.
Υπενθυμίζεται πως ο ηλικιωμένος μετέφερε δεκάδες παιδιά δημοτικού σε δημόσιο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
«Θόλωσα»: Πώς περιέγραψε το άγριο φονικό ο 21χρονος που κατακρεούργησε τη μητέρα του - Κυνικός και απαθής
Τι αλλάζει στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2025: Όσα πρέπει να ξέρετε για ακίνητα, τουρισμό, δημόσιο
Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το πόρισμα Καρώνη, η ασφάλεια των τρένων της Siemens και η φρίκη με τις «σέξι Αγιοβασιλίτσες» σε ιδιωτικά σχολεία
Eurovision 2025: Η αποτυχία της Κύπρου, το φαβορί Βέλγιο που σόκαρε και οι άσημοι που προκρίθηκαν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr