Στην Κομισιόν το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη
Ο Νίκος Χουντής ζητά από την Κομισιόν να αποφανθεί αν «οι βιομηχανικές μονάδες της περιοχής λειτουργούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας SEVESO III» και αν όχι, πώς θα παρέμβει η ίδια.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στην Κομισιόν φέρνει με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», Νίκος Χουντής, το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που, όπως διαμαρτύρονται οι κάτοικοι διαρκώς επιτείνεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΕ.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, αφού σημειώνει την ανησυχία των κατοίκων και φορέων, για «την επί χρόνια αυξημένη ρύπανση του αέρα, λόγω της λειτουργίας βιομηχανικών εγκαταστάσεων της περιοχής», επισημαίνει ότι «55 χημικές ενώσεις με οσμή ταυτοποιήθηκαν από 171 δείγματα από 3 σταθμούς μετρήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εξαμηνιαίου ελέγχου που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τα αίτια της δυσοσμίας σε Εύοσμο – Κορδελιό».
Επιπρόσθετα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «παραθέτει ανακοίνωση των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με την οποία, η αλόγιστη βιομηχανική δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή τους, διόγκωσε το πρόβλημα, οδηγώντας στην υποβάθμιση της ζωής και της υγείας τους, τη στιγμή μάλιστα που “κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει μεριμνήσει ουσιαστικά έως τώρα για τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη συνθήκη SEVESO III”».
Ο Νίκος Χουντής, καταλήγοντας στην ερώτησή του, ζητά από την Κομισιόν να αποφανθεί αν «οι βιομηχανικές μονάδες της περιοχής λειτουργούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας SEVESO III» και αν όχι, πώς θα παρέμβει η ίδια, καθώς και «τι προτίθεται να πράξει για την επίλυση του χρόνιου και εντεινόμενου προβλήματος ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης».
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



