Προφυλακιστέος ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο αξιωματικός, με πολύχρονη υπηρεσία στην Δίωξη Ναρκωτικών, έδινε κρίσιμες πληροφορίες σε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων σχετικά με την εμπλοκή του στην δράση μεγάλου διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.
Ο ρόλος του αξιωματικού στο κύκλωμα ναρκωτικών
Ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε στην Δίωξη Ναρκωτικών και είχε απομακρυνθεί προ λίγων μηνών, φέρεται να παρείχε υποστήριξη στο κύκλωμα με επαφές που είχε με μέλη του κυκλώματος, λαμβάνοντας χρήματα τακτικά για τις υπηρεσίες που του αποδίδεται ότι παρείχε.
Η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα, ενώ της αποδίδεται η μεταφορά τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης από την Κολομβία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο αξιωματικός, με πολύχρονη υπηρεσία στην Δίωξη Ναρκωτικών, έδινε κρίσιμες πληροφορίες σε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος σχετικά με κινήσεις και ενέργειες συναδέλφων του και κάλυπτε την δράση της ομάδας των ναρκέμπορων.
Ο αξιωματικός φέρεται να μην αποδέχεται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι οι επίμαχες επαφές δεν ήταν επιλήψιμες, αλλά ότι ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή είπε πως του είχε ανατεθεί αποστολή από την υπηρεσία του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσω της Europol, όταν κοινή ομάδα αστυνομικών και δικαστικών Αρχών από Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία, «έσπασε» τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες διακινητών του κυκλώματος. Σε αυτές τις επικοινωνίες προέκυψε ο ρόλος του κατηγορούμενου αστυνομικού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι άλλοι δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στους οποίους αποδίδονται πράξεις προς υποβοήθηση, με διαδικασίες συγκάλυψης, του κυκλώματος.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




