Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ βοήθησαν γυναίκα να γεννήσει στο σπίτι της
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στο σπίτι της γέννησε μία γυναίκα με τη βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό τόσο για εκείνους όσο και για τους γονείς, που έφεραν στον κόσμο το μικρό αγοράκι τους.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Χρήστος Στεργίου το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου έλαβαν μια κλήση για επίτοκο, που είχε οδύνες. «Μόλις φτάσαμε στο σημείο, είδαμε ότι ο τοκετός ήταν σε εξέλιξη και ενεργήσαμε βάσει πρωτοκόλλου, που έχουμε εκπαιδευτεί στο ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, είχαμε το χαρμόσυνο γεγονός να έχουμε στα χέρια μας ένα υγιέστατο μωράκι και κατόπιν μεταφέραμε νεογνό και μητέρα στο νοσοκομείο με ασφάλεια», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο διασώστης μοτοσικλετιστής ταχείας ανταπόκρισης Δημήτρης Αναγνώστου ανέφερε πως η μεγαλύτερη βοήθεια ήταν η ψυχραιμία της μητέρας και του συζύγου. «Αυτό έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά μας, ήταν δύο πολύ ψύχραιμοι άνθρωποι. Μετά τον ερχομό του παιδιού, μεταφερθήκαμε στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με ασφάλεια. Εκεί, στο νοσοκομείο χαλαρώσαμε κι εμείς. Είναι μοναδικές στιγμές αυτές για τη ζωή ενός διασώστη γιατί τα περιστατικά, που αντιμετωπίζουμε συνήθως είναι δύσκολα περιστατικά, άσχημα περιστατικά. Το να έρθει στα χέρια σου μία νέα ανθρώπινη ζωή είναι κάτι μοναδικό», είπε, υποστηρίζοντας πως η όλη διαδικασία διήρκησε μόλις λίγα λεπτά αφού ο μπόμπιρας ήταν… βιαστικός.
Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




