Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη νέα παραλία το «Δέντρο της Μνήμης» για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών
Αποτελείται από ένα δέντρο και στη βάση του βρίσκονται πεσμένα 57 πουλιά, στα οποία είναι χαραγμένα τα ονόματα και οι ηλικίες των θυμάτων της τραγωδίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Δέντρο της Μνήμης» για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Το μνημείο τοποθετείται κομμάτι – κομμάτι, στον κήπο του Απογευματινού Ηλίου της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.
Από τι αποτελείται
Αποτελείται από ένα δέντρο τοποθετημένο σε βράχο και στη βάση του βρίσκονται πεσμένα 57 πουλιά. Επάνω σε αυτά είναι χαραγμένα τα ονόματα και οι ηλικίες των θυμάτων της τραγωδίας. Το δέντρο καταλήγει με ανθισμένα φύλλα, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης. Το ύψος του μνημείου φτάνει τα πέντε μέτρα.
Σχεδόν ίδιο μνημείο έχει τοποθετηθεί και στην Αθήνα, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν το Σάββατο 1 Μαρτίου. Η διαφορά των δύο μνημείων είναι ότι σε αυτό της Αθήνας τα πουλιά βρίσκονται στα κλαδιά και όχι στις ρίζες του δέντρου. Αυτή η διαφορά έχει συμβολική σημασία, αφού από την Αθήνα ξεκίνησε το ταξίδι του μοιραίου τρένου με προορισμό της Θεσσαλονίκη.
Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: 41χρονος αποκεφάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του
Ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει στη μουσική βιομηχανία - Η αποκάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου
Βίντεο-σοκ από την Αττική Οδό: Η στιγμή που μηχανή παρασέρνει τροχονόμο για να ξεφύγει από μπλόκο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιλεκτικές απαντήσεις και «δικαίωμα της σιωπής» από τον Ξυλούρη στην Εξεταστική
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



