Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Σε ηλικία 91 ετών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Ο κατά κόσμον Διονύσιος Ρούσσας διετέλεσε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για σχεδόν είκοσι χρόνια. Εξελέγη στις 26 Απριλίου 2004 και υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους υγείας, στις 7 Αυγούστου 2023, η οποία έγινε αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος λίγες μέρες μετά, στις 25 Αυγούστου.
Γεννήθηκε στη Σαλμωνή Ηλείας το 1934. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών το 1957 και από τη Θεολογική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου το 1963.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1964 από τον Μητροπολίτη Θήρας Γαβριήλ και Πρεσβύτερος τον Φεβρουάριο του 1965 από τον ίδιο Μητροπολίτη. Διετέλεσε συντάκτης του εβδομαδιαίου φυλλαδίου «Φωνή Κυρίου» από το 1965 μέχρι το 1972.
Στις 14 Ιουλίου 1974 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θήρας Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Γυθείου Σωτήριο, Δράμας Διονύσιο και Μεσογαίας Αγαθόνικο. Στην ακριτική πόλη διετέλεσε ποιμενάρχης για τριάντα χρόνια.
Σοκαριστική ρατσιστική επίθεση στην Ισπανία: Ξυλοκόπησαν νεαρό από τη Βόρεια Αφρική
Στις φλόγες πλοίο με 29 επιβαίνοντες βόρεια της Μυκόνου - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση
Απόλυτη καταστροφή: Σοκάρουν τα πλάνα από drone στο σημείο της έκρηξης στην Πλάκα
Ανδρουλάκης και Σχοινάς στο Telekom Center: Μετά την κόντρα στη Βουλή, τους «ένωσε» ο Παναθηναϊκός
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



