Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Κοιλιώμενο – Επιχειρεί και ελικόπτερο
«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο καθώς είναι αυτή την ώρα καίει μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Κοιλιωμένου και συγκεκριμένα σε πευκοδάσος.
Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά
Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε κατά τις 6 το πρωί ωστόσο η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο και βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο δεν έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο καθώς πνέουν και δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η αιτία για την πυρκαγιά είναι κολώνα της ΔΕΗ, ωστόσο το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής θα διαλευκάνει τι ακριβώς έχει συμβεί.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ήδη ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες δυο ερπύστρια μηχανήματα, ενώ έχει συνδράμει αι με δυο υδροφόρες επίσης. Ο Δήμος επίσης συνεισφέρει με ένα μηχάνημα έργου και 1 υδροφόρα ακόμα.
Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα καθώς πετάνε ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο που έχουν βοηθήσει για να ελεγχθεί η φωτιά.
Αναμένονται σε λίγη ώρα στο νησί επιπλέον 4 πυροσβεστικά οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα και ένα τμήμα ΕΜΟΔΕ.
Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 8 μποφόρ, γεγονός το οποίο δυσκολεύει την επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.
Από το «πύρινο μέτωπο» δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Η Ευρώπη εντείνει την πίεση στον Πούτιν - Έρχονται νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Στην τελική ευθεία ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα - Δείτε LIVE την τελετή
Eurovision 2025: Ρεκόρ τηλεθέασης 15ετίας για την ΕΡΤ1 στη μετάδοση του μουσικού διαγωνισμού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr