Θεσσαλονίκη: Μαζεύονται υπογραφές για δημοψήφισμα για το μέλλον της ΔΕΘ
Έχει τεθεί ως στόχος η συγκέντρωση 25.000 υπογραφών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών, με σκοπό την κατάθεση αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια του πρώτου στην Ελλάδα τοπικού δημοψηφίσματος, σχετικά με το μέλλον του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ξεκινάει από όσους τάσσονται υπέρ του να μετατραπεί ο χώρος σε μητροπολιτικό πάρκο. Την έναρξη της διαδικασίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ.
Οι δημότες και δημότισσες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να υπογράψουν το σχετικό αίτημα, μπορούν να το κάνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.parkodeth.gr, αλλά και διά ζώσης και χειρόγραφα, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η επιτροπής.
Όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία, καλούνται να δηλώσουν ότι αιτούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος, με το ερώτημα:
«Συμφωνείτε το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ να μετατραπεί με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, πολιτισμού και άθλησης, χωρίς νέες κατασκευές, και ταυτόχρονα (α) να διατηρηθούν μόνο τα περίπτερα με θεσμικά αποδεδειγμένη ιστορική αξία και μνήμη, ώστε να αποκατασταθούν και να φιλοξενούν ήπιες εκθεσιακές και πολιτιστικές δραστηριότητες, και (β) οι μεγάλες εκθέσεις να μεταφερθούν σε νέες εγκαταστάσεις σε δημόσια έκταση στη Σίνδο;».
Η οργανωτική επιτροπή του δημοψηφίσματος έχει θέσει ως στόχο τη συγκέντρωση 25.000 υπογραφών (δηλαδή το 10% των εγγεγραμμένων στον δήμο) για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στη ΔΕΘ.
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



