Ραγδαίες εξελίξεις για Τέμπη: 16 νέοι ύποπτοι για τη σύμβαση «717»
Τα 16 άτομα καλούνται να καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νέες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών καθώς ως ύποπτα καλούνται 16 πρόσωπα, εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση της σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηρόδρομο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι δεκαέξι ύποπτοι θα δώσουν κατά περίπτωση εξηγήσεις για τη διάπραξη των αδικημάτων της άμεσης συνέργειας από κοινού σε απιστία σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και για ηθική αυτουργία από κοινού στην απιστία.
Η υπόθεση αφορά στην έγκριση και την υπογραφή αποζημίωσης στην Κοινοπραξία παρά το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί το έργο που είχε αναλάβει. Για το ίδιο θέμα είχε σταλεί δικογραφία στη Βουλή για τον τότε υπουργό μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση.
Οι 16 ύποπτοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, μετά τη λήψη των οποίων η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση διώξεων και σε βάρος ποιων προσώπων.
«Cuckooing»: Όταν η συμμορία σου καταλαμβάνει το σπίτι για να πουλάει ναρκωτικά - Η απίστευτη ιστορία του Ντάνκαν
Δημοσκόπηση MRB για το OPEN: 6 στους 10 ζητούν πιο ευέλικτη στάση απέναντι στη Ρωσία - Ποια χώρα εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες
Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής για τη γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Κατακρεούργησε την 25χρονη Πηνελόπη με 15 μαχαιριές, οι 7 πισώπλατα
Θάνατος Μαζωνάκη: «Άσε, θα τον συγυρίσω εγώ» - Η αποκαλυπτική συνομιλία του υπνοθεραπευτή με την γιατρό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




