Καθαρισμός οικοπέδων: Ανακοινώθηκε παράταση στην προθεσμία
Σημειώνεται πως η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Απριλίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Παράταση περίπου 45 ημερών στις εργασίες καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, επικαλούμενος τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες.
«Λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι καθαρισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως φέτος θα εφαρμοστεί αυστηρή επιτήρηση από τους δήμους, ενώ «όπου χρειαστεί θα επιβληθούν και τα κατάλληλα πρόστιμα».
Σημειώνεται πως η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Απριλίου, ωστόσο δίνεται πλέον περιθώριο ενάμιση μήνα, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό καθαρισμένων εκτάσεων.
Πρόστιμο και φυλάκιση στους ιδιοκτήτες
Οι ιδιοκτήτες - και όπου προβλέπεται, οι ενοικιαστές - καλούνται να προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων και να υποβάλουν τη σχετική δήλωση μέσω της πλατφόρμας του gov.gr, ενώ η μη συμμόρφωση επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Ακόμη αυστηρότερα είναι τα μέτρα για περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων, καθώς προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως δύο έτη και πρόστιμο έως 54.000 ευρώ.
Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του καθαρισμού, τον έλεγχο και την απομάκρυνση ξερής βλάστησης ή απορριμμάτων θα αναλαμβάνουν οι δήμοι, με το σχετικό κόστος να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες.
Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



