Στο Τελ Αβίβ ο Μπουτάρης με Έλληνες Εβραίους που σώθηκαν από το Ολοκαύτωμα
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έλληνες Εβραίους που σώθηκαν από το Ολοκαύτωμα συνάντησε στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη (2.5) ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
«Τελ Αβίβ- Θεσσαλονίκη, δυο πόλεις, μια ιστορία, μια διαρκής μνήμη των Εβραίων που χάθηκαν τόσο άδικα» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Μπουτάρης λίγο μετά τη συνάντησή του.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήτανη τιμώμενη χώρα στη φετινή διεθνή διοργάνωση της «Πορείας των Ζωντανών», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη (2/5) στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κ. Σαμουήλ-Μάκης Μάτσας, και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, βρέθηκαν στον χώρο του τέως ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Εβραίοι εξοντώθηκαν στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, συμμετέχοντας στην Πορεία.
Πύρινη «κόλαση» στο Πόρτο Γερμενό, στις φλόγες σπίτια στη Φωκίδα - Live εξελίξεις
Το ethnos.gr στο Πόρτο Γερμενό: Οδοιπορικό στην καταστροφή - Χάθηκε όλη η άγρια φύση σε ένα βράδυ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάει στο πειθαρχικό γιατρούς από το Δαφνί - Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «εκφοβισμό»
Parov Stelar στο ethnos.gr: «Οι Έλληνες αναγνωρίζουν αμέσως την ειλικρίνεια, αυτό είναι κάτι που θαυμάζω»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



