ΟΣΕ: Απολύθηκε φύλακας διάβασης για παράβαση καθήκοντος – «Μηδενική ανοχή σε ζητήματα ασφαλείας»
Είχε ξεχάσει τις μπάρες ανοιχτές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Άμεση ήταν η απόλυση φύλακα ισόπεδης διάβασης από την εταιρεία που συνεργάζεται με τον ΟΣΕ και έχει αναλάβει τη σχετική υπηρεσία στη γραμμή Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, μετά από περιστατικό σοβαρής αμέλειας.
Είχε ξεχάσει τις μπάρες
Συγκεκριμένα, κατά τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας 45904, ο φύλακας φέρεται να μην κατέβασε εγκαίρως τις μπάρες ως όφειλε, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε όχημα ΙΧ πλησίον της διάβασης.
Ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία αντικατάστασης του φύλακα, ενώ ακολούθησε η απόλυσή του.
Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΣΕ, πλέον, στο νέο πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών, τέτοιου είδους παραβάσεις καθήκοντος δεν θα μένουν χωρίς συνέπειες. Η αντίδραση του ΟΣΕ υπήρξε άμεση και εντός του πλαισίου μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων.
Ξεκινάει η ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο και χιόνια μέχρι το κύμα - Οι περιοχές που θα «παγώσουν»
Τζιχάντ από τον Χαμενεΐ: Γιατί ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν θα προτιμούσε τον θάνατο από το να φύγει στη Μόσχα
Πως βλέπει η κυβέρνηση τις κινήσεις Καρυστιανού - Τι λένε οι «γαλάζιοι» για τα δημοσκοπικά ευρήματα
Ιράν: Η αρχή του τέλους ή επανάληψη του ίδιου μοτίβου;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




